Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šok! Žitný otcom dieťaťa, ktoré nesplodil!

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA – Topky.sk včera ako prvé informovali o tom, že bývalej manželke Rasťa Žitného (31) Kataríne Machovičovej (28) sa narodilo na bratislavských Kramároch dievčatko. Otcom je s najväčšou pravdepodobnosťou jej priateľ Peter Hájik. V rodnom liste však bude zapísaný markizácky moderátor.

Zákon o rodine sa riadne pohral so životom Rasťa Žitného. Včera sa stal otcom bez toho, aby sa o to fyzicky pričinil. Naše paragrafy totiž hovoria, že ak sa matke narodí dieťa počas tristo dní po zániku manželstva, považuje sa za otca jej bývalý manžel.

Žitní sa rozviedli 23. októbra 2007, odkedy uplynulo 307 dní. Niekoľko dní však trvá doručenie rozsudku a ďalšie dni uplynú, kým nadobudne právoplatnosť. A práve tých niekoľko dní je v tomto prípade dôležitých! Katarína teraz nemôže do rodného listu svojej dcérky uviesť meno svojho priateľa, s ktorým sa dala do kopy po rozvode s Rasťom.

Keby sa Žitného bývalá žena vydala počas svojho tehotenstva za podnikateľa Petra Hájika, problém by bol vyriešený. Otcom by bol aj v rodnom liste ten, čo dieťa splodil. Podľa našich informácií sa však Katarína bola na úrade informovať o vzniknutej situácii len niekoľko dní pred pôrodom.

Rasťo Žitný má však predsa len šancu, že nebude otcom cudzieho dieťaťa celý život. „Bývalý manžel môže do troch rokov odo dňa, keď sa dozvie, že sa jeho manželke narodilo dieťa, zaprieť na súde, že je jeho otcom,“ píše sa v zákone o rodine. Rovnako však aj Katarína môže do troch rokov na súde zaprieť, že otcom je Rasťo. Bude zaujímavé sledovať, kto toto právo využije ako prvý.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu