Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z Mekyho Žbirku božský Kája Gott?!

Spevák Miro Žbirka Zobraziť galériu (13)
Spevák Miro Žbirka

BRATISLAVA – Český spevák Karel Gott (69) je už dlhé roky miláčikom tých skôr narodených občanov Nemecka. Pravidelne tam koncertuje a zarába na vystúpeniach. Zdá sa, že podobný trend začal raziť aj slovenský interpret Miro Žbirka (55).

Spevák Miro Žbirka, ktorému 18. júla vyšiel v nemecky hovoriacich krajinách album Like A Hero - The Best Of Miro, plánuje toto CD na Vianoce v limitovanej edícii vydať aj na Slovensku.

Titul cédečka, ktoré sa zatiaľ objavilo na pultoch predajní v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku, sa opiera o anglickú verziu piesne Balada o poľných vtákoch. Na albume sa tiež nachádza pieseň You Know I Love You (V slepých uličkách), na ktorej so Žbirkom spolupracoval producent skupiny Tokio Hotel David Roth.

Zaujímavosťou CD je tiež to, že piesne ako Denisa, Nechodí alebo Motýľ Admirál, najskôr nahrali v Hamburgu a až potom ich naspievali v slovenčine. Na týchto verziách sa podieľali známi hudobníci, napríklad spolupracovníci skupiny Depeche Mode. Meky Žbirka absolvuje na podporu svojho albumu v dňoch 11. až 16. augusta v Nemecku turné.

Okrem toho pripravuje tiež prekvapenie, ktorým by chcel pripomenúť 30. výročie vydania prvého albumu skupiny Modus, v ktorej pôsobil spolu s Marikou Gombitovou a Jankom Lehotským.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu