Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Leonardo DiCaprio sa objaví v ďalšom životopisnom filme

Leonardo DiCaprio Zobraziť galériu (7)
Leonardo DiCaprio

Americký herec Leonardo DiCaprio sa objaví v životopisnom filme o patrónovi priemyslu s videohrami Nolanovi Bushnellovi s názvom Atari.

Nolan Bushnell, ktorý začínal kariéru ako opravár pinballových strojov, založil na začiatku sedemdesiatych rokov spoločnosť na výrobu videohier Atari. Už prvá hra nazvaná Pong slávila úspech. Neskôr Bushnell svoju firmu predal za 23 miliónov dolárov (približne 447 miliónov slovenských korún) spoločnosti Warner Communications. Rodák z Utahu sa zameral na iné odvetvie a otvoril sieť reštaurácií s názvom Chuck E. Cheese Pizza Time Theaters. Scenáristami filmu sú Brian Hecker and Craig Sherman, informoval denník The Hollywood Reporters.

Pre Leonarda DiCapria to nie je prvý životopisný film, v ktorom stvárni hlavnú úlohu. Vo filme Zo života chlapca (1993) získal úlohu spisovateľa Tobiasa Wolffa, Basketbalistov denník (1995) je snímkou o živote hráča basketbalu, básnika a hudobníka Jima Carrolla. Prekliateho básnika Arthura Rimbauda zahral v diele Úplné zatmenie (1995), majstra podvodov Franka W. Abagnalea v Chyť ma, ak to dokážeš (2002) a leteckého priekopníka Howarda Hughesa vo filme Letec (2004).

Hollywoodska hviezda spolupracuje aj na filmoch o živote Iana Fleminga, autora príbehov o agentovi 007 Jamesovi Bondovi, a zločinca z Wall Street Jordana Belforta. Ďalšou životopisnou rolou tohto herca by mal byť podľa internetovej stránky www.imdb.com bývalý prezident USA Theodore Roosevelt, na ktorom bude opäť pracovať pod režisérskou taktovkou Martina Scorseseho.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu