Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ander napíše knihu pre dospelých

Ján Pisančin (66) pripravuje o niekoľko týždňov šnúru vystúpení po Slovensku a Česku.
Ján Pisančin (66) pripravuje o niekoľko týždňov šnúru vystúpení po Slovensku a Česku. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Ján Pisančin (66), alias Ander z Košíc si neužíva pokojný dôchodok. Cestuje, stretáva sa s ľuďmi a vystupuje vo svojom programe. Napriek pracovnej vyťaženosti si nájde čas aj na oddych - chodí na prechádzky so psom a voľný čas trávi na chalupe pri Tatrách. A všade rozmýšľa nad knihou, ktorú chce napísať.

Ander z Košíc na svojej šnúre po Slovensku predstaví úplne nový repertoár. „Nie je to hračka, ale rok roboty. U mňa neplatí to, čo hovorí Anderov kamarát Piťo: Čo môžeš urobiť dnes, odlož o tri dni a máš tri dni voľno,“ s úsmevom hovorí Ján Pisančin a prízvu-kuje: „Na rozdiel od speváka, ktorý môže spievať 30-ročnú pesničku stále, ja by som to nemohol. Ľudia čakajú stále niečo nové.“

Veľa cestuje a práve počas svojich ciest čerpá nové námety. Inšpiráciu hľadám v obchodoch, na ulici či vo vlaku. Sedím s ľuďmi vo vozni a debatujem s nimi o úsmevných i smutných veciach. Rýchlejšie mi tak ubieha cesta. A potom prídem na chatu a všetko dám na papier,“ prezrádza J. Pisančin.

Okrem chaty voľný čas trávi najradšej na prechádzkach s labradorom Tarou. „Milujem tiež hry na počítači. A na rozdiel od iných chlapov dokážem s manželkou chodiť po obchodoch celé dni,“ dodáva J. Pisančin, ktorý v hlave nosí aj knihu Anderove poviedky pre dospelých. Chce si však počkať na správnu chvíľu, aby ju vydal.

Erža a Piťo sú s Anderom stále na cestách, no na Piťa občas Ander trochu žiarli: „Je možno populárnejší ako Ander. V českej Opave som z jednej letnej terasy započul: ,Ty jseš jak Anderov Piťo!‘ Dotyčný asi povedal či urobil nejakú sprostosť.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu