Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vášáryová v deň pohrebu Lasicovej mamy: Namiesto karu zábava!

3. 1. 2008 23.17 hod. Dom kultúry Senica: Magda Vášáryová sa v spoločnosti ochotníkov cítila príjemne. Zobraziť galériu (3)
3. 1. 2008 23.17 hod. Dom kultúry Senica: Magda Vášáryová sa v spoločnosti ochotníkov cítila príjemne. (Zdroj: Nový Čas)

SENICA - Povinnosti niekedy nepustia. Magda Vášáryová (59) sa okamžite po štvrtkovom pohrebe manželovej matky Edity Weselej (†92) odobrala do Senice na premiéru záhoráckych ochotníkov, kde vystúpila v postave mastičkárky.

Naspäť za smútiacim manželom Milanom Lasicom (67) sa však už neponáhľala. Po skončení predstavenia sa s divadelníkmi bavila takmer do polnoci. Len čierne šaty pripomínali jej smútok.

Magde Vášáryovej, ktorá sa po osemnástich rokoch vo štvrtok rozhodla vrátiť na divadelné dosky, jej veľký deň prekazila smutná udalosť. Popoludní musela na poslednej ceste odprevadiť matku svojho manžela Milana Lasicu - Editu Weselú. Vzápätí sa zo smútočného obradu vytratila a odišla do Senice, kde už o dve hodiny vystúpila na javisku v záhoráckej hre Rómeo a Júlija.

Vášáryovej návrat na divadelné dosky trval približne 90 sekúnd. Herečka, zrejme ešte stále rozrušená z pohrebu, zažila aj menší trapas, keď na pódium vyšla opačnými dverami, ako klopal nešťastník Rómeo. Skúšku aj vystúpenie však napokon zvládla výborne a nedala na sebe nič znať. Vypredaný Dom kultúry v Senici ju za návrat na divadelné dosky odmenil dlhotr vajúcim potleskom.

Herečka sa však za smutným manželom a rodinou neponáhľala ani po skončení predstavenia. Približne do polnoci sa bavila s kolegami z ochotníckeho divadla! O tom, že Vášáryová prišla na predstavenie rovno zo smútočného obradu, svedčili v civile len jej čierne šaty. Kým popoludní tak prijímala kondolencie na pohrebe, na večernej recepcii jej už gratulovali k návratu na scénu. Ochotníci ju dokonca obdarovali záhoráckou slivovicou.

Z oslavy napokon poslankyňa odišla desať minút pred polnocou. Piatok už Vášáryová strávila na chalupe, na mobil sme sa jej však nemohli dovolať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu