Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Desmod má dvoch slávikov, Smatanová je zas zlatá

Zuzana Smatanová Zobraziť galériu (26)
Zuzana Smatanová (Zdroj: SITA)

Víťazi ankety Slávik 2007 sú už známi! Slávnostný galaprogram udeľovania prestížnych hudobných cien otvorila skupina Tublatanka, po ktorej priskákal vo veľkom štýle na pódium moderátor večera Martin Pyco Rausch, z ktorého sa vykľul parkourista Vlado Zlatoš.

Organizátori sľubovali veľkolepú šou s viacerými prekvapeniami a svoj sľub dodržali. Okrem spevu Jany Kirschner, Tiny či Mishi mohli diváci v sále a pri televíznych obrazovkách obdivovať aj tanečné umenie skupiny Laciho Strika.

Jedným z vrcholov večera bola celosvetová premiéra titulnej piesne k filmu Báthory od Katky Knechtovej, ktorá tento rok získala strieborného slávika v kategórii Speváčka roka. V hľadisku Národného tenisového centra si pieseň vypočuli aj režisér filmu Juraj Jakubisko s manželkou Deanou. Veľké pobavenie a búrlivý potlesk si vyslúžila pieseň Je to vo hviezdach v podaní dychovej hudby Zlaťulka. Svojrázna interpretácia zrejme vyrazila dych nielen pôvodnému interpretovi Paľovi Haberovi ale aj divákom v NTC a pri televíznych obrazovkách.

Záver galavečera patril Mekymu Žbirkovi, ktorý získal strieborného slávika v kategórii Spevák roka a prvýkrát zaspieval pieseň Biely kvet v necenzurovanej verzii ako Čierny kvet. Ocenenia vyhlásili a odovzdali herci zo seriálu Susedia Marta Sládečková, Peter Marcin a Zuzana Tlučková.

Prehľad ocenených:

V kategórii Skupina roka zvíťazila: skupina DESMOD
2. miesto: Elán
3. miesto: Peha
4. - 5. miesto: Arzén, No Name

V kategórii Skokan roka zvíťazil MARCEL PALONDER

Objavom roka sa stala skupina KOMAJOTA

Hitom roka sa stala pieseň NEMUSÍŠ SA BÁŤ od Petra Cmorika.
Hit roka je kategória, ktorú vyhlasuje denník Nový Čas. Čitatelia, ktorí sa zapojili do hlasovania a poslali sms s názvom piesne, ktorá sa im páčila tento rok najviac, boli zaradení do žrebovania o domáce kino v hodnote 50 000,- Sk!

Rádioslávika získala skupina DESMOD

Zlatého slávika v kategórii Speváčka roka získala ZUZANA SMATANOVÁ
2. miesto: Katka Knechtová
3. miesto: Zdenka Predná
4. - 5. miesto: Tina, Marika Gombitová

Zlatého slávika v Kategórii Spevák roka získal PETER CMORIK
2. miesto: Meky Žbirka
3. miesto: Kuly
4. - 5. miesto: Jožo Ráž, Paľo Habera


Minulý rok sa mimoriadne darilo Petrovi Cmorikovi, ktorému hlasujúci pridelili prvenstvo až v troch kategóriách, a tak sa mohla druhá slovenská SuperStar tešiť z ocenenia Objav roka, Hit roka i Spevák roka. V kategórii Speváčka roka si na pódium pre ocenenie vybehla Zuzana Smatanová. Dvojnásobný dôvod na radosť mala skupina Desmod, ktorá si odniesla Rádioslávika a stala sa aj skupinou roka 2006. Naopak, radosť nemala Katka Koščová, ktorú hlasujúci "poctili" titulom Metla roka.
Z nelichotivého ocenenia Slamený slávik sa mohol tešiť Braňo Mojsej.

Zlatá slávica Zuzana Smatanová si preberá cenu



Pozrite si live vystúpenie Zuzky Smatanovej

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu