Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ostro sledovaná svadba Princa Harryho a Meghan Markle: Detaily ich veľkého dňa!

Princ Harry a Meghan Markle Zobraziť galériu (5)
Princ Harry a Meghan Markle (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britský princ Harry a jeho snúbenica, americká herečka Meghan Markle, odhalili ďalšie detaily o ich svadbe, ktorá sa bude konať 19. mája v Kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor. Sobáš sa uskutoční na poludnie, pričom bohoslužbu povedie windsorský dekan David Conner. Dvojicu oddá arcibiskup z Canterbury Justin Welby, oznámil Kensingtonský palác s tým že snúbenci sú "veľmi vďační za mnohé blahoželania, ktoré dostali".

Mladomanželia po svadbe absolvujú jazdu v koči so sprievodom po mestečku Windsor. "Dúfajú, že táto krátka cesta ponúkne mnohým ľuďom možnosť zísť sa vo Windsore a užiť si atmosféru tohto mimoriadneho dňa," uviedol Kensingtonský palác. Po sprievode sa dvojica vráti na hrad, kde sa v Sále svätého Juraja zúčastní na recepcii s hosťami z kongregácie. Harryho otec, princ Charles, následne večer usporiada súkromnú recepciu pre manželský pár, najbližších priateľov a rodinu. Celú svadbu vrátane bohoslužby, hudby, kvetov a hostiny zaplatí kráľovská rodina.

Princ a herečka sa zasnúbili v novembri a radostnú správu oznámili zástupcovia Clarence House, oficiálneho sídla Harryho otca, princa Charlesa. Tridsaťtriročný Harry a o tri roky staršia rodáčka z Los Angeles tvoria pár od roka 2016 a po svadbe budú bývať v Nottingham Cottage v Kensingtonskom paláci. Markle pred svadbou absolvuje krst a birmovku.

Princ Harry, celým menom Henry Charles Albert David, sa narodil 15. septembra 1984. Je mladším synom už zosnulej princeznej Diany a princa Charlesa. V súčasnosti je piatym v poradovníku čakateľov na trón. Okrem jeho otca sú pred ním aj starší brat William, jeho syn George a dcéra Charlotte.

Meghan Markle je známa najmä ako Rachel Zane zo seriálu Kravaťáci (2011). Okrem toho účinkovala napríklad vo filmoch ako Nezabudni na mňa (2010), Šéfovia na zabitie (2011), Random Encounters (2013) či Anti-Social (2015).

Viac o téme: Princ HarryMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu