Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zdenka Predná vydáva svoj druhý album

Zdenka Predná Zobraziť galériu (20)
Zdenka Predná

BRATISLAVA - Na pultoch hudobných predajní sa nový album Zdenky Prednej objaví v pondelok 26. marca.

Novinka, ktorá obsahuje jedenásť piesní, vznikala pod dohľadom osvedčeného producentského tímu Creative Music House. Autorsky sa na ňom podieľali Maroš Kachút, Milan Adamec, Slavo Solovic a Peter Graus. Všetkých jedenásť piesní si ale Zdenka otextovala sama. "Som s ním úplne stotožnená - s touto hudbou. Som to ja - teraz, a tak to cítim," hovorí na adresu svojej novinky v rozhovore pre agentúru SITA. Aj preto podľa nej dostal album jednoduchý názov Zdenka Predná.

Jej piesne sú o vzťahoch. Zdenka sa ich ale snaží robiť inak. "Keď sú pesničky iba o láske, pripadá mi to smiešne. Mne sa do tých textov akosi prirodzene tlačí taký prírodný motív - je to vlastne o vzťahu, ale je to vyjadrené inak," prezrádza speváčka, ktorú podľa jej slov pri písaní textov najviac inšpirovala práve príroda. Materiál na album dávali dokopy od jesene minulého roka a samotné nahrávanie podľa Zdenky trvalo asi mesiac. Oproti nahrávaniu debutu Sunny Day (2005) vidí výhodu najmä v tom, že si predtým, ako išla robiť do štúdia, mohla nahrať demá.

"Je to veľmi dobré, lebo potom, keď už spievam na ostro, mám tie veci trošku vyspievanejšie," vysvetľuje. V súčasnosti už nové piesne skúša s kapelou. Ich aranžovanie do koncertných verzií bude podľa nej ľahšie ako pri debute. "Myslím, že to pôjde oveľa ľahšie, lebo toto cédečko už chalani robili s tým, že sa bude prerábať do živej verzie, takže tam nerobili zbytočne kadejaké výmysly, ako sme tam mali minulý rok a potom sme to ťažko prearanžovávali," uvažuje. Dve alebo tri nové skladby si budú môcť vypočuť už hostia na krste albumu.

Nakrúcanie videoklipu k pilotnému singlu Keď to nejde speváčka neplánuje. "Neviem, či sa to vôbec oplatí," konštatuje s tým, že jediným miestom pre slovenské videoklipy už čoskoro zostane hudobná stanica MusicBox. Napriek tomu sa ale chce pokúsiť nakrútiť niečo sama na dovolenke v Tunise. "Kamarát Braňo Vincze mi to postrihá. Ak to bude dobré, pustíme to von, a ak nie, nič sa nedeje," dodáva s úsmevom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu