Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhadné úmrtie známej americkej herečky (†43) : Dôvod jej smrti konečne známy!

Amanda Peterson
Amanda Peterson (Zdroj: STA)

GREELEY - Americká herečka Amanda Peterson, ktorej bezvládne telo objavili 5. júla v jej dome v coloradskom meste Greeley, zomrela 3. júla na predávkovanie liekmi na predpis.

Vyplýva to zo správy koronera z Weld County. Predstaviteľka Cindy Mancini z romantickej komédie Lásku si nekúpiš (1987) mala v tele stopy opiátov, neuroleptík, liekov proti úzkosti a marihuany, ktorá je v Colorade legálna. V správe sa tiež uvádza, že herečka týždeň pred smrťou niekomu povedala, že užíva morfium, ktoré dostala od priateľov, a bez odporúčania lekára si ho sama podáva proti bolesti. Jedného z predpísaných liekov proti bolesti mala pritom v tele dokonca až šesťkrát viac ako je bežné.

Rodina nemala o Peterson žiadne správy od 3. júla. Krátko po tom, ako našli jej bezvládne telo, uviedol jej otec pre portál TMZ, že mala isté zdravotné problémy. Počas ostatných dvoch rokov prekonala zápal pľúc i dutín. Trápilo ju aj spánkové apnoe, pri ktorom dochádza k dočasnému prerušeniu dýchania. Žila tiež v dome, v ktorom bol problém s plesňami, odsťahovala sa však z neho zhruba pred rokom. Herečka v minulosti užívala drogy a rôzne lieky, pričom jej rodina bola presvedčená, že to má pod kontrolou. 

Amanda Peterson sa narodila 8. júla 1971. Okrem spomínanej snímky Lásku si nekúpiš, v ktorej si zahrala po boku Patricka Dempseyho, ju diváci a diváčky mohli vidieť aj vo filmoch ako Bádatelia (1985), The Lawless Land (1988), Listen to Me (1989), Hell Hath No Fury (1991), Posing: Inspired by Three Real Stories (1991) či S vetrom opreteky (1994). Objavila sa aj v projekte Boone (1983 - 1984), minisérii A Year in the Life (1986) a rovnomennom seriáli, ktorý vysielali v rokoch 1987 až 1988. S herectvom skončila v roku 1994. Pred niekoľkými rokmi sa vrátila do školy, pričom v roku 2010 štúdium zanechala. Snažila sa presadiť aj ako spisovateľka. 

Viac o téme: Amanda Peterson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu