Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Za druhý sobáš vďačí exmanželke

Dankova manželka Jarka je v 7. mesiaci tehotenstva. Zobraziť galériu (4)
Dankova manželka Jarka je v 7. mesiaci tehotenstva.

POPRAD - Primátor Popradu Anton Danko sa pred niekoľkými dňami znova oženil.

Aj druhú manželku Jarku si vzal v katolíckom kostole. Predtým však musel podstúpiť tortúru anulovania prvého manželstva. Cirkev vypočula niekoľkých svedkov, vrátane jeho bývalej manželky, a druhý sobáš mu povolila.

So svojou prvou manželkou sa Anton Danko zosobášil ešte počas socializmu na úrade. „Až po páde socializmu sme sa rozhodli, že si dáme svoj zväzok na poriadok aj pred Bohom,“ vysvetľuje primátor, ktorý zatúžil mať aj sobáš s druhou manželkou Jarkou v katolíckom kostole. Na to však potreboval anulovať prvé manželstvo. „Trvalo to sedem mesiacov. Po podaní žiadosti nasledoval výsluch svedkov i mojej bývalej ženy. Najprv o anulovaní manželstva rozhodol spišský diecézny súd, ktorého verdikt potvrdilo košické arcibiskupstvo. Až potom som mohol biskupa požiadať o sobáš v kostole s Jarkou,“ konštatuje Danko. Kladné rozhodnutie prišlo primátorovi len pár dní pred svadbou.

Dankovci teraz s napätím očakávajú príchod spoločného potomka. „Čaká nás trojrozmerný ultrazvuk, z ktorého sa dozvieme, či manželka čaká vytúžené dievčatko,“ prezradil hrdý otec. Jeho žena Jarka je v siedmom mesiaci tehotenstva. Majú už vybrané i meno. „Našim osudovým dielom je román Doktor Živago. Preto sme pre dcérku vybrali meno Lara,“ prezradil A. Danko.

Zo svojho prvého manželstva má dvoch synov: Antona (19), ktorý študuje právo v Bratislave, a mladšieho Dávida (15). Ten cez týždeň býva u svojho otca a jeho mladej manželky a na víkendy chodí k svojej mame. „Synovia majú s Jarkou veľmi dobrý vzťah. Rozumejú si,“ tvrdí A. Danko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu