Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Definitívny koniec Vila Rozborila? V Markíze má ďalší problém!

Vilovi Rozborilovi sa v poslednej dobe príliš nedarí. Zobraziť galériu (3)
Vilovi Rozborilovi sa v poslednej dobe príliš nedarí. (Zdroj: Ján Zemiar, TV Markíza)

BRATISLAVA – Nemá za sebou príliš úspešné obdobie! A to nielen v pracovnej, ale aj v súkromnej oblasti. Po tom, čo Vilovi Rozborilovi (46) po šiestich rokoch skrachoval vzťah s bývalou šéfkou Markízy Zuzanou Ťapákovou (51), mu nový riaditeľ Matthias Settele (46) vo štvrtok nečakane zrušil reláciu Modré z neba. To však ani zďaleka nie je jediná starosť, ktorú musí moderátor v súvislosti s modro-žltou televíziou riešiť. Vrásky na čele mu robí aj fakt, že už čoskoro mu vyprší tzv. zmluva o exkluzivite.

Sype sa to na neho! Vilo Rozboril je dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou Markízy. V Záhorskej Bystrici naplno rozbehol svoju kariéru a po účinkovaní vo viacerých reláciách zakotvil v projekte Modré z neba. Ten jeho firma vyrábala posledných päť rokov. Keďže bol program divácky veľmi obľúbený, o svoju budúcnosť sa moderátor príliš neobával.

S príchodom nového riaditeľa sa však situácia zmenila. Herr direktor Matthias Settele má totiž jasný cieľ – minimalizovať náklady. A keďže sa relácia o plnení snov radí k tým najdrahším projektom, šéf si logicky posvietil aj na Rozborila. Podľa našich informácií mu navrhol nové podmienky. Vilo ale všakovako odďaľoval podpis zmluvy, až Settelemu došla trpezlivosť a Modré z neba vyškrtol z televíznych plánov.

To ale nie je všetko! Rozborilovi totiž neskončila len zmluva na výrobu relácie, ale aj dohoda týkajúca sa nadštandardných podmienok. Málokto zrejme vie, že s Markízou mal „anjel bez krídel” podpísanú aj tzv. zmluvu o exkluzivite. Zaručovala, že sa Vilo nebude objavovať v konkurenčných projektoch. Jej platnosť však vyprší koncom roka - teda o pár dní. 

Tento kontrakt doteraz garantoval moderátorovi skutočne slušný balík peňazí, o ktorý už ale čoskoro príde. Je totiž len veľmi málo pravdepodobné, že po problémových rokovaniach a fintách, ako vydupať maximum, mu vedenie exkluzivitu predĺži. Navyše, televízia síce vo svojich vyjadreniach tvrdí, že má pre Rozborila v zálohe nejakú šou, no k nej sa stavia moderátor odmietavo. „Ja zatiaľ na ich ponuku reagovať nebudem,” zaujal stanovisko Vilo.

Podľa našich zistení by sa mal Rozboril vypariť z obrazovky, a to minimálne do jesene. Po tom, čo dohoda o exkluzivite stratí platnosť, by teoreticky mohol skúsiť šťastie u konkurencie. Ale ani táto možnosť sa neukazuje v príliš pozitívnom svetle. „Vilo má určitú predstavu o financiách, ktoré slovenské televízie jednoducho nedokážu splniť,” povedal k tomu náš zdroj z mediálnej brandže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu