Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spor Mojsejovcov a Markízy stále trvá

Nora a Braňo Mojsejovci Zobraziť galériu (3)
Nora a Braňo Mojsejovci

BRATISLAVA - Ešte pár hodín pred spustením úvodnej zvučky markizáckej šou Nora a Braňo vládli v piatok v zákulisí napätie a nervozita!

Televízia spolu s košickými manželmi Mojsejovcami iba šesť hodín pred živým vysielaním rokovala o spornej otázke cenzúry a „vypípavania“ mien, ktoré sa stali jablkom sváru dvoch rozhnevaných strán. Manželia Nora (46) a Braňo (39) boli totiž včera dopoludnia odhodlaní odísť, pretože televízia odmietla podpísať dohodu o necenzurovaní prenosu. Krehké prímerie sa rodilo pomaly a za búrlivých okolností. Tľapli si až v hodine dvanástej!

Manželia Mojsejovci, ktorí si servítku pred ústa nekladú a svoje názory hovoria otvorene natvrdo, spôsobili v Markíze rozruch. Po minulotýždňovej šou, keď televízia „vypípala“ okrem nadávok aj meno kritizovanej herečky Zdeny Studenkovej, zavládla medzi nimi studená vojna. „Chceme, aby podpísali dohodu, že vypípajú len nadávky, nie mená. Bez adresnosti nemá naša šou význam,“ vysvetlil požiadavku voči televízii Braňo Mojsej.

Markíza sa svojimi ťahúňmi sledovanosti nechcela dať zastrašiť a akýkoľvek papier podpísať odmietla. Krehké prímerie, šité horúcou ihlou len niekoľko hodín pred včerajším živým vysielaním, sa tak zrodilo až po ústupkoch oboch strán. Markíza sa zaviazala „vypípať“ len nadávky, ale Mojsejovci nedostali žiadnu záruku v podobe podpisu.

Napriek tomu vojnová sekera zakopaná nebola. „Ak sa dozviem, že počas živého prenosu pípajú mená, tak sa zdvihneme a odchádzame,“ tvrdil pred prenosom manželský pár. „Aj keby manželia Mojsejovci odišli, veríme, že by sme s nimi mohli ešte zasadnúť za rokovací stôl,“ vyslovila nádej na opätovné „obchodovanie“ v prípade sporu hovorkyňa Markízy Ivana Semjanová.

„Vypípavanie“ nadávok mala na starosti dramaturgička relácie Gabika Drobová spolu s režisérom Pepem Majeským, ktorí celý priamy prenos sledovali s trojsekundovým predstihom. Napriek tomu Markíza rátala aj s možnosťou, že by sa kontroverzný košický pár skutočne zdvihol od stola a živý prenos opustil. Preto mala v zálohe pripravený romantický film od Rosamundy Pilcher.

Akútny spor dvoch znepriatelených strán sa síce podarilo uhladiť, avšak nie natrvalo. Kapitola o finančných otázkach stále zostáva otvorená. „O nej budeme rokovať na budúci týždeň,“ dodal spevák z Pereša. Hneď po uzatvorení krehkého prímeria sa Mojsejovci vybrali nakupovať a v uliciach Bratislavy minuli viac ako 100-tisíc korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu