Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zrušenie honosnej akcie v Tatrách: Škody za státisíce € a medzinárodná blamáž!

Turnaj v konskom póle v Tatrách je zrušený! Zobraziť galériu (7)
Turnaj v konskom póle v Tatrách je zrušený!

BRATISLAVA/ŠTRBSKÉ PLESO – To zrejme nik nečakal! Druhý ročník prestížneho turnaja v konskom póle bol včera náhle zrušený. Dôvodom je pretrvávajúci konflikt týkajúci sa zonácie Vysokých Tatier. Ten sa odohráva medzi ochranármi prírody a štátom. Výsledok sporu? Obrovské škody a medzinárodná blamáž.

Viacero známych a bohatých Slovákov sa chystalo počas prvého februárového víkendu do Tatier. Tam sa mala konať honosná akcia - turnaj v konskom póle na zamrznutom jazere. Ako sme však informovali, nakoniec z toho nič nebude. Druhý ročník bol náhle zrušený. Keďže sa tak stalo iba niekoľko dní pred samotným začiatkom, pre organizátorov a podnikateľov to znamená obrovský škrt cez rozpočet. V súvislosti so vzniknutou situáciou sa skloňujú dve veci: medzinárodná blamáž a finančné straty.

„Zrušením organizácie 2. ročníka turnaja v póle na snehu vznikli obrovské škody, ktoré sa dajú počítať v státisícoch eur,“ povedala nám hovorkyňa I. Polo klubu Bratislava 1988 Iveta Haulíková. „Škody sú na strane nielen organizátorov a partnerov, ale aj hoteliérov, prevádzkovateľov reštaurácií a poskytovateľov služieb v Tatrách, ktorí stratili príjmy. V neposlednom rade sú to morálne straty – poškodenie dobrého mena Slovenska v zahraničí.“

Keďže sa minulý rok prišlo pozrieť na turnaj viac ako 15 000 divákov, tento rok očakávali organizátori a podnikatelia ešte vyššiu účasť. Vzhľadom na to, že nechceli nechať nič na náhodu, prípravy začali už v značnom predstihu. Žiaľ, peniaze vyhodili zbytočne. „Organizátori a partneri podujatia zaznamenali finančné straty. Keďže už musela byť uhradená veľká časť nákladov na organizáciu podujatia, rôzne zálohy, poplatky a podobné výdavky,“ povedala pre topky.sk Haulíková.

Tá prezradila aj to, že na základe úspešného zorganizovania minulého ročníka bol turnaju pridelený prestížny štatút Svetového pohára v póle na snehu (Polo On Snow World Cup). Do neho sú okrem slovenského Štrbského plesa zaradené len tri zimné strediská, a to St. Moritz, Cortina d’Ampezzo a Kitzbühel. „Zrušenie turnaja považujeme za veľkú blamáž pre našu krajinu. Týmto zrušením sa Slovensko stalo pre Medzinárodnú  federáciu póla nedôveryhodným a neserióznym partnerom. Opätovné získanie štatútu pre budúcoročný turnaj nás bude stáť veľmi veľa úsilia a prostriedkov,“ povedala hovorkyňa.

Ako sme sa od nej ďalej dozvedeli, turnaj nemohol byť presunutý na iný dátum. Dôvodom je fakt, že najbližší možný termín konania turnaja by po vybavení všetkých potrebných povolení vyšiel až na jar tohto roku. A vtedy už na Štrbskom plese žiaden ľad nie je.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu