Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Súťaž Global Management Challenge odštartovala nový ročník

Global Management Challenge je medzinárodná tímová súťaž Zobraziť galériu (2)
Global Management Challenge je medzinárodná tímová súťaž

BRATISLAVA - Viac ako 100 hostí sa zúčastnilo na slávnostnom otvorení medzinárodnej tímovej súťaže – Global Management Challenge (GMC), ktoré sa konalo dňa 16. novembra v priestoroch Radisson Blu Carlton Hotel. Zástupcovia tak spoločností ako aj koordinátori študentských tímov využili túto príležitosť na nadviazanie kontaktov resp. prehĺbenie vzájomnej spolupráce na nadchádzajúcom 9. ročníku GMC.

Global Management Challenge je medzinárodná tímová súťaž a vo svete má vybudovanú už tridsať ročnú tradíciu. Na Slovensku sa za jej zatiaľ 8 rokov existencie zúčastnilo takmer 4 000 účastníkov.

Aj toho roku sa proti sebe postaví 150 tímov resp. 150 modelových spoločností a prostredníctvom svojich strategických rozhodnutí sa budú snažiť dosiahnuť najvyšší podiel na trhu resp. najvyššiu cenu akcie na virtuálnom akciovom trhu.

Vďaka účasti v našej súťaži majú súťažiaci možnosť rozvinúť si svoje analytické a strategické myslenie v biznise medzinárodne pôsobiacej modelovej výrobnej firmy. Pre participujúcich študentov prináša súťaž takisto možnosť uplatniť svoje vedomosti v praxi a predovšetkým podnikať bez rizika. Takisto si môžu zmerať sily s tímami zamestnancov, ktorí okrem teambuildingu so svojimi kolegami môžu bližšie pochopiť prepojenia jednotlivých rozhodnutí na rôzne oddelenia v spoločnosti.

Výhodou, ktorú prináša práve GMC je možnosť spolupráce študentov a reálnych trhových spoločností. Vďaka tomu študenti preniknú do sveta podnikania a budú mať možnosť spoznať spoločnosť zvnútra. Na druhej strane samotné spoločnosti majú možnosť nadviazať spoluprácu s motivovanými študentmi, ktorá v ideálnom prípade môže prerásť do vzájomnej spolupráce aj po skončení súťaže.

Ďalším nemalým motivačným faktorom na zapojenie sa do súťaže sú aj hodnotné ceny pre víťazný tím a predovšetkým možnosť reprezentovať svoj tím, univerzitu či zamestnávateľa na medzinárodnom finále, ktoré sa toho roku bude konať v exotickom Macau.

Víťazný tím zo Slovenska sa tam stretne s ďalšími 24 najlepšími tímami z celého sveta. Aktuálny 9. ročník GMC sa začal 18. novembra a tesne pred Vianocami sa dozvieme mená 64 tímov, ktorí postúpia do druhého kola a budú bojovať o svoje miesto v medzinárodnom finále najväčšej súťaže svojho druhu na svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu