Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Simpsonovci sú podľa Vatikánu katolíci

Homer Simpson
Homer Simpson

VATIKÁN - Populárny americký animovaný seriál Simpsonovci (1989) dostal požehnanie Vatikánu. Podľa oficiálneho vatikánskeho denníka L'Osservatore Romano sú totiž milovník piva a šišiek Homer Simpson a jeho syn Bart katolíci.

Autori článku dokonca rodičom odkazujú, aby sa neobávali nechať svoje deti sledovať "dobrodružstvá žltých postavičiek". V článku s názvom Homer a Bart sú katolíci tvrdia, že to síce veľa ľudí nevie, no "Homer J. Simpson je katolík".

Denník sa v článku odvoláva na štúdiu istého jezuitského kňaza, ktorý analyzoval epizódu Simpsonovcov z roku 2005 s názvom The Father, the Son and the Holy Guest Star, teda Otec, syn a hosť svätý. Podľa tejto štúdie patria Simpsonovci "k hŕstke televíznych programov pre deti, v ktorých sa opakovane vyskytujú otázky kresťanskej viery, náboženstva a Boha". Žltá rodinka sa pred jedlom modlí a ako denník cituje kňaza, "svojím vlastným spôsobom verí v onen svet".

Vyjadrenie Vatikánu, ktorý animovanú rodinku chváli už druhý raz, sa však nepáči výkonnému producentovi Alovi Jeanovi. V rozhovore pre Entertainment Weekly v pondelok povedal, že je najnovším tvrdením Vatikánu "šokovaný a zdesený", zároveň zdôraznil, že Simpsonovci v Springfielde navštevujú Presbyluteránsky kostol. "Dosť jasne sme ukázali, že Homer nie je katolík. Naozaj si nemyslím, že by dokázal vydržať každý piatok bez mäsa - ani na hodinu," doplnil Al Jean.

Simpsonovci sú najdlhšie vysielaným televíznym seriálom v USA. V súčasnosti môžu tamojší diváci a diváčky sledovať už 22. sériu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu