Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spojme sa pre futbal v praxi

Appelia cup už pozná svojho víťaza
Appelia cup už pozná svojho víťaza

Pred niekoľkými dňami úspešne skončila futbalová súťaž detí z detských domovov Appelia cup 2010. Do tejto súťaže bolo zapojených 51 detských domovov a 520 detí. Do záverečného turnaja, ktorý sa konal na Štrbe, sa prebojovali výbery 15 až 18 ročných chlapcov zo štyroch krajov. Tento krát vyhrali chlapci z Prešovského kraja, ale pobyt v Tatrách a pobyt v Aquacity Poprad si užili všetci mladí futbalisti.

Táto unikátna súťaž, ktorá nie je nápadom Slovenského futbalového zväzu, ale projektom futbalovej komentátorskej legendy Karola Poláka a poradenskej skupiny Appel Group, už má za sebou 7. ročník.

Začína pravidelne v jeseni, kedy detské domovy hrajú medzi sebou futbalové zápasy a tréneri - vychovávatelia, si vyberajú chlapcov do svojich krajských výberov. Štvrťfinálové a semifinálové zápasy sa už hrajú na jednotlivých ligových štadiónoch v Trenčíne, Banskej Bystrici, Michalovciach, Ružomberku, Zlatých Moraviec a Nitry. Deti tak vďaka ústretovosti majiteľov klubov dostávajú možnosť zahrať si na kvalitných trávnikoch a okúsiť tak chuť veľkého futbalu.

Projekt Appelia cup podporuje aj Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, nadácia Úsmev ako dar a samozrejme veľmi nezištne obec Štrba a osobne jej starosta pán Michal Sýkora. Tí, ktorí nemusia, ale chcú pomôcť, sú podnikateľské subjekty, ktoré prispievajú finančne a materiálne a tak dostávajú túto súťaž na profesionálnu úroveň, ktorá motivuje súťažiace deti podávať vynikajúce výkony. 

Generálny partner súťaže je spoločnosť T-systems Slovakia a veľkým fanúšikom súťaže je jej riaditeľ pán Jozef Ondáš.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu