Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

EÚ sa má zaoberať UFO: Potrebujeme Akty X

ilustračné foto
ilustračné foto

BRUSEL - Poslanec Európskeho parlamentu v utorok vyzval vlády v jednotlivých členských krajinách, aby zverejnili svoje tajné dokumenty týkajúce sa fenoménu UFO, teda Neidentifikovaných lietajúcich objektov.

Podľa bruselského zákonodarcu majú občania Európskej únie právo na informácie súvisiace so "stretnutiami tretieho druhu". Iniciatívu spustil taliansky europoslanec Mario Borghezio, ktorý pre agentúru AP uviedol, že únia potrebuje svoje vlastné "Akty X". Narážal tak na populárny americký seriál, v ktorom jeho hlavní hrdinovia pátrali po stopách mimozemskej civilizácie na našej planéte.

Zverejnenie podobných dokumentov pritom v Európskej únii nie je bezprecedentné. Veľká Británia v 80. a 90. rokoch poskytla verejnosti 4000-stranovú oficiálnu publikáciu o 800 stretnutiach s mimozemšťanmi. Londýn v posledných troch rokoch poskytol verejnosti aj viaceré predtým utajené informácie o UFO na základe tamojšieho platného infozákona.

"Myslím, že v súlade s princípom transparentnosti by mali mať členské štáty EÚ povinnosti zverejniť a poskytnúť všetky vedecké údaje o UFO., ktoré v súčasnosti zadržiavajú," myslí si Borghezio. Taliansky člen Európskeho parlamentu teraz hľadá podporu svojej iniciatívy medzi 736 členmi zákonodarného zboru EÚ. Doteraz sa mu však podarilo vyzbierať len 18 podpisov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu