Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hral počítačové hry a získal milión dolárov!

Šťastný výherca Wade McGilberry
Šťastný výherca Wade McGilberry

NEW YORK - Ak chcete svoje deti udržať ďalej od počítačov, tak toto im radšej ani nehovorte. Američan Wade McGilberry (23) vyhral milión dolárov (800 000 eur) tým, že jednoducho hral počítačovú hru, napísala dnes agentúra AP.

Výhru si zaslúžil tým, že sa stal prvým, kto v hre Major League Baseball 2K10 spoločnosti Take-Two Interactive Software zohral "čistú hru", teda takú, v ktorej žiaden pálkar súpera nielen neuhrá bod, ale ani neodpáli a nedostane sa na prvú métu.

Miliónový výkon mu trval približne hodinu a pol a kto by si myslel, že pôjde výhru minúť do kasína, mýlil by sa. S manželkou Katy chcú splatiť hypotéku a založiť rodinu. "Plánujeme s tým naložiť veľmi zodpovedne," povedala novinárom tiež dvadsaťtriročná Katy. "Sme normálni ľudia."

Znie to jednoducho, ale skôr sa zdá, že mal Wade neuveriteľné šťastie, pretože od 2. marca, keď si hru počas poludňajšej prestávky kúpil a večer po príchode z práce domov začal hrať, sa mu čistá hra už nikdy nepodarila.

Jason Argent, viceprezident marketingu športovej sekcie spoločnosti Take-Two, hovorí, že nevie, koľko hráčov už od potvrdeného Wadeho prvenstvo čistú hru zohralo, ale dodáva, že z vývojárov spoločnosti sa to nepodarilo nikomu.

Čistá hra v baseballe patrí k najvzácnejšie sa vyskytujúcim športovým výkonom a v reálnom športe ju zatiaľ zohralo len 18 nadhadzovačov v dejinách najslávnejšej baseballovej súťaže MLB. Prvým bol Lee Richmond v roku 1880 a zatiaľ posledný Mark Buehrle v roku 2009. Na filmovom plátne ju v roku 1999 predviedol Kevin Costner ako nadhadzovač Billy Chapel v romantickej snímke Hra snov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu