Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Bistro ponúka syr z materského mlieka

ilustračné foto
ilustračné foto

NEW YORK - Originálnu lahôdku začal zákazníkom ponúkať Daniel Angerer, šéfkuchár newyorského módneho bistra Klee Brasserie. Ochutnať tu môžu syr s figy a papriky, vyrobený z materského mlieka jeho manželky, napísal denník The New York Post.

Podľa Angerera začali zákazníci o jeho po domácky vyrobený "ľudský syr" mať záujem po tom, čo sa vo svojom internetovom blogu zveril, že sa pokúša ho vyrobiť.

"Telefón nám tu neustále vyzváňal," hovorí. "A tak som pripravil malé jednohubky z materského mlieka z figy a maďarskej papriky. Chutí trochu ako kravský, má sladkú príchuť," dodáva s tým, že na chuti syra sa prejaví jednak to, s čím je podávaný, ale aj to, "čo matka jedla". Kvôli nízkemu obsahu bielkovín ale syr príliš dobre netuhne, a tak do neho rovnako musia miešať trochu kravského mlieka, vysvetľuje.

Reakcie tých, ktorí syr ochutnali, vraj boli prevažne dobré, ale mnohí zákazníci boli moc "fajnoví", aby si vzali. "Myslím, že veľa kritiky súviselo s kombináciou sexu a syra, ale ... prsia sú predsa na to, aby vyrábali jedlo," hovorí Angererova manželka Lori Masonová, matka ich desaťtýždňovej dcéry Arabelly.

Miestne zdravotné úrady však nie sú z nového sortimentu nijako nadšené a radia Angererovi, aby prestal syr z materského mlieka zákazníkom ponúkať. "Reštaurácia si je vedomá, že syr vyrobený z materského mlieka nie je pre verejnú konzumáciu, či už sa predáva alebo rozdáva," uviedla hovorkyňa newyorského zdravotného odboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu