Sobota30. marec 2024, meniny má Vieroslava, zajtra Benjamín

Vydražte si pod stromček kúsok celebrity

Šperk a hodvábna šatka od Ley Fekete Zobraziť galériu (9)
Šperk a hodvábna šatka od Ley Fekete

Chcete venovať niekomu výnimočnému výnimočný darček? Čo takto kúsok celebrity? Krabičku od kubánskych cigár a tričko od Joža Ráža, hokejový dres od Janka Lašáka, tenisový turnaj s Ibrahimom Maigom, ručne maľované tričko Kristíny Farkašovej, šperk od Lei Fekete alebo vlastnoručne podpísané knihy od Olinky Feldekovej? To všetko si budete môcť vydražiť od polovice decembra na spravodajskom portáli Topky.sk!

Zároveň tak podporíte dobrú vec: výťažok z dražby získa nezisková organizácia ŽELAJ SI, ktorá už štvrtý rok plní sny dlhodobo chorých a zomierajúcich detí. „Túžime po tom, aby deti aspoň na jeden deň zabudli na svoju chorobu, a uverili, že sny sa plnia. Snáď sa im jedného dňa splní aj ten najväčší sen: vyzdravieť,“ hovorí predsedníčka ŽELAJ SI Soňa Rebrová.

Za štyri roky činnosti už stihlo Želaj si potešiť takmer dve stovky detí. „Medzi najčastejšie želania patria notebooky. Deti zatvorené medzi štyrmi stenami nemocničnej izby na niekoľko týždňov, mesiacov, ba dokonca i rokov, túžia pomocou notebooku sa skontaktovať so svojou rodinou, kamarátmi, zahrať sa hry, urobiť si domáce úlohy. Splnili sme však aj také želania, ako výlet do Paríža, let helikoptérou, nakupovací deň, zážitkový deň v zábavnom parku či stretnutie s Angelom so skupiny Kelly Family,“ hovorí Soňa Rebrová.

A „koho“ si prvého môžete na Topky.sk vydražiť? Slávneho lídra skupiny Elán Joža Ráža, ktorý ŽELAJ SI venoval do dražby svoje tričko, krabičku od pravých kubánskych cigár, ktoré vyfajčil a dve knihy s jeho podpisom.

Jožo Ráž činnosť ŽELAJ SI pozná. On sám v roku 2007 splnil jeden sen – stretol sa s vozíčkarom Matúšom Dubošom s Pezinka. Aj preto sa ochotne zapojil do dražby a venoval svoje tričko, ním podpísanú knihu a krabičku od kubánskych cigár. Prečo sa rozhodol pomôcť? „Len tak,“ povedal.

Aj známy hokejista Ján Lašák už so ŽELAJ SI spolupracoval. Pred dvomi rokmi sa prostredníctvom tejto organizácie stretol s Jakubom, ktorý kvôli rakovine prišiel o nohu, a so Šaňkom, chlapcom pripútaným na invalidný vozík. S deťmi strávil hodinu v družnom rozhovore, podpísal sa im do pamätníkov a ešte im aj daroval autíčka. Do vianočnej dražby ochotne venoval hokejový dres mužstva, za ktoré aktuálne hrá. "Som za každú správnu vec,“ vysvetľuje Lašák, prečo sa rozhodol pomáhať Želaj si.

Olinka Feldeková, známa spisovateľka a glosátorka, tento rok v marci prepožičala svoj hlas kampani ŽELAJ SI k dvom percentám. Rozhodla sa znovu pomôcť, pretože ako hovorí: "Keď už nevieme pomôcť ináč, nie sme lekári, tak aspoň takýmto spôsobom, že im splníme želania," dodala. Podľa nej mnohí lekári hovoria, že hlavnou príčinou chorôb je stres. „A tak si myslím, že zbaviť stresu dieťa a spraviť mu radosť, splniť mu želanie, to je naším poslaním," povedala Feldeková. Do dražby venovala svoje dve knihy s podpisom.

ŽELAJ SI pomohla aj známa výtvarníčka, dizajnérka a maliarka Lea Fekete, ktorá vlani prispela na jeho činnosť počas benefičného divadelného predstavenia v Astorke. Do dražby venovala svoj šperk a hodvábnu šatku.

Do dražby prispela aj skupina Maduar, ktorá práve nahráva nový album a herečka Kristína Farkašová, známa so seriálu Ordinácia v Ružovej záhrade či muzikálu Producenti. „Keď niekomu blahoželám k sviatku, vždy hovorievam: Prajem Ti, aby sa Ti každý deň plnili aspoň tri pekné sny. Ale niekedy stačí aj jeden. A ešte dôležitejšie je, aby sa ten sen splnil. A je to veľmi dôležité aj pre mňa. A hlavne keď mi je smutno. A teraz snívam o tom, aby sa splnil sen nejakému milému malému človiečikovi, ktorému z akéhokoľvek dôvodu práve smutno je. A ďakujem všetkým, ktorí mi tento sen splnia,“ hovorí Farkašová.

Všetky dražené predmety sa budú objavovať na dražbe na stránke www.topky.sk.

Ľudia v ŽELAJ SI veria, že nič nie je nemožné. Tohoto roku aj s pomocou slovenských celebrít dokázali, že keď sa snúbi dobrá voľa a ochota pomôcť, sú možné zázraky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu