Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Svetová výstava psov v Bratislave bude najväčšia v histórii!

Svetová výstava psov v Bratislave
Svetová výstava psov v Bratislave

BRATISLAVA – Zraky celého sveta sa budú už o mesiac upierať na Bratislavu. Mesto na Dunaji sa počas niekoľkých dní premení na hlavné mesto psov a milovníkov psov! V dňoch 8. až 11. októbra sa v areáli bratislavskej Incheba Expo uskutoční najprestížnejšie kynologické podujatie na svete - FCI World Dog Show 2009. Takmer 30 tisíc prihlásených psov už s predstihom dokazuje, že Bratislava bude dejiskom najväčšej výstavy v doterajšej histórii svetovej kynológie!

Hlavné mesto Slovenska sa usilovne pripravuje na výstavu plnú rekordov: predstaví sa vyše 350 psích plemien z 59 štátov sveta, z nich 36 vôbec po prvýkrát, takmer 30 tisíc prihlásených psov v rámci svetovej výstavy i klubových výstav, 11 krytých hál, veľkokapacitná montovaná hala, 80 tisíc návštevníkov nielen zo Slovenska ale aj z celého sveta.

Počas Svetovej výstavy psov bude v bratislavskej Expo Inchebe pôsobiť až 180 rozhodcov, 150 VIP hostí z 38 štátov sveta, ako aj vyše 200 akreditovaných novinárov. Bratislava sa zároveň stane hostiteľom Generálneho zhromaždenia medzinárodnej kynologickej organizácie FCI – Fédération Cynologique Internationale za účasti najvyšších predstaviteľov 83 členských štátov z celého sveta. Záštitu nad podujatím osobne prevzali podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák a bratislavský primátor Andrej Ďurkovský.

Brány svetovej výstavy psov sa už vo štvrtok 8. októbra o 9:00 ráno otvoria aj pre laickú verejnosť, výstava potrvá do nedele 11. októbra. Každý deň o 15:30 budú slávnostne vyhlásené výsledky najkrajších psíkov toho dňa. Vo štvrtok o 16:00 bude slávnostný otvárací ceremoniál, v neďeľu zasa na slávnostnom záverečnom galaprograme vyhlásia absolútnych víťazov výstavy.

V show sa zraky divákov potešia aj pohľadom na majstrovstvá sveta v poslušnosti (obedience), fashion show, majstrovstvá sveta mladého vystavovateľa (junior handling), súťaže agility (cez prekážky), súťaže o najkrajšieho juniora, preteky psov v behu, ukážky služobných policajných, záchranárskych i vodiacich psov, no chýbať nebude ani súťaž o najlepšieho psieho tanečníka! Navyše: každé dieťa si môže na svetovú výstavu priniesť i svojho štvornohého miláčika a zúčastniť sa s ním špeciálnych pretekov pre deti. Stačí mať pri sebe platný očkovací preukaz psíka.

Pre návštevníkov, ktorí sú zvedaví na najpestrejšiu prehliadku psích miláčikov v histórii, je pripravený nielen pestrý sprievodný program, ale aj kvalitné služby. Chýbať nebudú stánky s bohatým občerstvením, predaj chovateľských potrieb, či zdravotnícka pomoc, ktorú poskytne Nemocnica Topoľčany. Na FCI World Dog Show bude v predaji aj originálna pestrá paleta reklamných predmetov.

Začal sa predpredaj vstupeniek na toto jedinečné podujatie exkluzívne v sieti Ticketportal. V predaji sú jednodňové vstupenky i permanentky. Všetky deti do 15 rokov majú vstup na podujatie ZDARMA. Počas prvých dní výstavy majú tiež voľný vstup aj organizované návštevy škôl, stačí aby oprávnený pedagóg či zástupca školy napísal na office@worlddogshow2009.com a dohodol si podrobnosti.

Výška vstupeného pre ostatných návštevníkov zodpovedá priateľskému charakteru podujatia: najlacnejšie lístky (dôchodcovia) možno kúpiť už za 1 euro, jednodňová vstupenka 4 eurá a permanentka na celú výstavu stojí 12 eur. Výhodnejšie vstupné i úsporu cestovných nákladov prinesie aj spolupráca so Železnicami SR. Každý, kto na výstavu pricestuje vlakom, získava 25% zľavu nielen na vstupenku, ale aj na cestovný lístok. Najprestížnejšie kynologické podujatie na svete sa koná každý rok v inej krajine.

Prvá Svetová výstava psov sa uskutočnila v roku 1969 vo Varšave. Voľba Slovenska za hostiteľa výstavy je nielen skvelým úspechom slovenskej kynológie, ale aj neopakovateľnou príležitosťou pre zviditeľnenie Slovenska vo svete.

Na čele výstavy stojí prezident Slovenskej kynologickej jednoty a člen prezídia medzinárodnej FCI Štefan Štefík, pre ktorého je organizácia Svetovej Výstavy psov splnením veľkého sna: “Veríme, že sa nám podarí vytvoriť príjemné priateľské kynologické prostredie nielen na výstavisku EXPO INCHEBA, ale aj v historickej Bratislave a okolí, tak aby každý účastník, či už vystavovateľ, rozhodca, alebo návštevník odchádzal s čo najkrajšími spomienkami. Nech sa naplní naše heslo: Srdce Európy – elita svetovej kynológie!”

Oficiálny web Svetovej Výstavy Psov 2009 

Predpredaj

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu