Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

QUIXX® - nosový sprej s vodou z Atlantického oceánu

QUIXX® Zobraziť galériu (2)
QUIXX®

Medzi najčastejšie príčiny návštevy lekára patria akútne, ale aj zdĺhavé zápaly dýchacích orgánov. Nos je vstupnou bránou vdychovanému vzduchu. Úlohou nosa je vdychovaný vzduch očistiť, zvlhčiť a zohriať.

Pri liečbe akútnej nádchy, pri liečbe chronickej nádchy, pri alergii, po operácii, alebo úraze nosa, ale aj pri zápalovom postihnutí stredného ucha je pre správnu funkciu nosa potrebné udržiavať jeho sliznicu vlhkú a čistú. Na to nám slúžia nosové spreje z prírodných zdrojov. Ich hlavným účinkom je zvlhčujúci a čistiaci efekt.

Nemajú však dekongestívny účinok, t.j. nezlepšujú priechodnosť nosa. Nové, hypertonické typy nosových sprejov ako QUIXX® navyše prirodzenou cestou zmierňujú upchatie nosa. Pôsobia na fyzikálnom princípe prestupu tekutín zo sliznice nosa do hypertonického roztoku nosového spreja, ktorý ju vďaka svojmu zloženiu zo sliznice akoby nasáva. Tým dôjde k zmenšeniu objemu nosovej sliznice a k zlepšeniu dýchania cez nos.

Hlavnou zložkou prípravku QUIXX® je prírodná morská voda z Atlantického oceánu s hodnotnými minerálnymi látkami a stopovými prvkami. 100 ml prípravku QUIXX® obsahuje 84,6 ml prírodnej morskej vody a 15,4 ml čistenej vody. Roztok je číry, bezfarebný a bez zápachu.

QUIXX® - nosový sprej
Zobraziť galériu (2)

QUIXX® je hypertonický nosový sprej – koncentrácia soli zodpovedá približne 26 g NaCl na liter (2,6 %). Určený je na uvoľnenie upchatého nosa a nosových dutín spôsobené nádchou, chrípkou alebo alergiami, čistí nosové dutiny a zvlhčuje nosovú sliznicu, pomáha obnoviť funkcie nosa a zlepšuje dýchanie.

QUIXX® obsahuje iba prírodné zložky, neobsahuje konzervačné látky, nevyvoláva návyk a je bezpečný aj pri dlhodobom používaní.

QUIXX® je určený pre dojčatá od 6 mesiacov, deti a dospelých, môžu ho používať aj tehotné a dojčiace ženy. Dávkovanie u dojčiat a detí je 1 až 2 vstreky do každej nosovej dierky 2 až 3-krát denne. Dospelí: 1 až 3 vstreky do každej nosovej dierky 2 až 3-krát denne. Fľaška obsahuje približne 220 vstrekov a má zabudovaný antibakteriálny systém pumpy, ktorý zabraňuje rekontaminácii počas celej doby používania. QUIXX® sa môže používať až 6 mesiacov od prvého použitia.

QUIXX® je registrovaný ako zdravotnícka pomôcka, ktorej výdaj nie je viazaný na lekársky predpis.

 

QUIXX® ... a voľne dýchaj!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu