Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Online aukcie – nový fenomén plný adrenalínu

Zobraziť galériu (2)

Nakupovanie a predávanie prostredníctvom internetu je dnes už bežná vec. Novým fenoménom, ktorý sa na Slovensku objavuje stále častejšie sú internetové aukcie.

Internetové aukcie, alebo online dražby sa stali celosvetovo známe najmä vďaka veľkému úspechu americkej spoločnosti eBay. Na Slovensku je viacero online aukčných spoločností napríklad MimiBarár, OneToSold.sk, či líder v tejto oblasti - Aukro.sk. Ak sa totiž chcete zbaviť vecí, ktoré už nepotrebujete alebo naopak nájsť, čo ste už dlho hľadali, internetová aukcia je najjednoduchšia cesta. Systém dražby je totiž veľmi jednoduchý. Na špecializovanom portáli si užívatelia sami vystavujú predmety, na ktoré sa následne prihadzuje. Spája sa tu obchod so zábavou a adrenalínom, ktorý pri končení aukcií závratne stúpa.

Nakupovanie v online aukciách šetrí čas, peniaze a navyše si všetko môžete riadiť z pohodlia vášho domova. Výhodou aukcií je, že cenu si prihadzovaním určuje sám užívateľ. Sami si zvolíte výšku sumy, ktorú ste ochotný za tovar zaplatiť. Často sa aj drahý a luxusný tovar draží už od 1€. V internetovej aukcii je zároveň vynechaná distribučná cesta - tovar ide priamo od predajcu ku kupujúcemu. Preto je tovar lacnejší ako kdekoľvek inde. Ďalšou prednosťou je široká ponuka predmetov v množstve kategórií ako napríklad oblečenie, dom a záhrada, elektronika, zberateľstvo a mnohé iné. Vo výbere vám pomáhajú informácie v popise predmetu, ktorý je doplnený fotografiami. Na aukčných portáloch často krát nájdete zaujímavé kusy, ktoré len veľmi ťažko zoženiete niekde inde.

Aukčné portály dávajú veľký dôraz na bezpečnosť. Každý nový užívateľ si musí nechať overiť adresu prostredníctvom aktivačného kódu, zaslaného do jeho poštovej schránky. Veľmi dôležitým nástrojom je systém komentárov, ktorý umožňuje každému po skončení transakcie vzájomne ohodnotiť solídnosť a prístup svojho obchodného partnera. Úzka spolupráca s políciou napomáha pri prevencii, ale aj pri riešení nevydarených transakcií. Všetky tieto vlastnosti robia z aukčného portálu bezpečnejšie miesto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu