Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž (42) takmer zomrel pri sexe: Užíval si s manželkou, no potom zažil hororové chvíle

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SURABAYA - Muž z Indonézie takmer zomrel počas sexu po tom, čo mu praskla mozgová aneuryzma. Pri pohlavnom styku so svojou ženou náhle stratil vedomie, neskôr zvracal a zoslabol na pravú stranu tela. Vzhľadom na svoju novoobjavenú diagnózu dopadol nakoniec celkom dobre.

O tri hodiny neskôr bol muž z východnej Jávy prevezený do nemocnice, počas cesty utrpel sériu celotelových záchvatov. Lekári, ktorí ho liečili a neskôr prípad opísali v Science Direct, odhalili, že má aneuryzmu - vydutinu v stene cievy v mozgu. Spúšťačom je často namáhavé cvičenie, ktoré spôsobuje dýchavičnosť a prudký nárast srdcovej frekvencie. Počas sexu aneuryzma praskla a spôsobila akútny subdurálny hematóm - vážne poranenie mozgu, ktoré spôsobuje hromadenie krvi medzi lebkou a povrchom mozgu. Štúdie ukázali, že dve tretiny tých, ktorí trpia akútnym subdurálnym hematómom, prežijú. Ale polovica z tých, ktorí prežijú, zostáva s vážnym poškodením mozgu a invaliditou.

Muž (42) takmer zomrel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zdravotníci uviedli, že muž predtým nezažil žiadne bolesti hlavy a nemal v minulosti žiadnu traumu. Tiež neužíval antikoagulanciá, antiagreganciá alebo lieky na erektilnú dysfunkciu, ktoré môžu zvýšiť riziko utrpenia aneuryzmy. Výsledky rutinných vyšetrení ukázali, že pacient mal nebezpečne vysoký krvný tlak 183/105. Získal tiež šesť bodov z pätnástich v medzinárodne akceptovanej Glasgow Coma Scale na posúdenie očných, verbálnych a motorických reakcií, čo naznačuje, že jeho poranenie mozgu bolo vážne. CT vyšetrenie odhalilo, že mal akútny subdurálny hematóm na ľavej strane mozgu, čo spôsobilo jeho opuch o 0,4 cm.

Lekári mužovi podali liek proti záchvatom fenytoín, ktorý sa často používa na liečbu epileptických záchvatov. O týždeň neskôr absolvoval mozgovú angiografiu - zobrazovacie vyšetrenie, ktoré poskytuje obraz krvných ciev v mozgu a okolo neho. Odhalilo, že aneuryzma bola dlhá 0,8 mm. Následne pacient podstúpil operáciu na opravu prasknutej aneuryzmy a zmiernenie opuchu a tlaku na mozog. Po tomto ošetrení sa mužovi podarilo obnoviť používanie pravej strany tela. Ostalo mu však trvalé poškodenie okohybného nervu v ľavom oku, ktorý riadi pohyb očných svalov, zaostrovanie a zovretie zrenice.

Viac o téme: SexMŕtvicaAneuryzma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu