Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pilot pred letom napísal cestujúcej odkaz: To, čo si na ňom prečítala, jej zmenilo život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY - Pasažierka Julia Buckleyová z Talianska sa podelila o neuveriteľný zážitok, o ktorý sa postaral pilot spoločnosti British Airways. Na Twiiteri uviedla, že vďaka jeho trpezlivosti a ľudskosti sa jej podarilo prekonať strach z letu. Jej príspevok komentovali viacerí užívatelia, pričom niektorí si zaspomínali na vlastné skúsenosti z lietania.

Nervozita z lietania, s ktorou Julia zápasila, sa nakoniec stala minulosťou, a to vďaka kapitánovi Delovi zo spoločnosti British Airways. Talianka uviedla, že keď sa pri nastupovaní do lietadla triasla od strachu, pilot jej na papieri načrtol, na akom princípe funguje aerodynamika celého stroja. "Vyliečil 80 percent môjho strachu z lietania," uviedla. 

Pilot pred letom napísal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/juliathelast)

Podľa jej slov dokonca fúkal do papiera, aby čo najdôveryhodnejšie demonštroval, ako sa lietadlo dvíha nahor a nie dolu. Zároveň vysvetlil, že Boeing Dreamliner môže plachtiť vo vzduchu bez motorov tri hodiny a počas letu do Ria nebudú od pristávacej dráhy letiska vzdialení viac ako je tento časový úsek. "Tiež som sa dozvedela, že turbulencie pri pobreží Brazílie sú spôsobené tým, že sa na rovníku stretávajú dva prúdy! Bol neuveriteľný. Keď sme pristáli, pozval ma do kabíny, aby som sa stretla s ostatnými pilotmi. Bolo to úžasné," rozplýva sa Buckleyová. 

Jeden užívateľ jej v komentári odporučil, aby si urobila kurz strachu z lietania v snahe ho prekonať. Ona to však odmietla. Vraj ho absolvovala jej matka a jej stav sa ešte viac zhoršil, pretože akurát poukázal na ďalšie veci, ktorých sa bála, ale predtým na ne nepomyslela. Julia zároveň poďakovala členom posádky za to, že ju počas letu povzbudzovali. Cesta do Južnej Ameriky bola dovtedy pre ňu nočnou morou,  keďže jej nikto nikdy nevysvetlil, že jej obavy sú zbytočné. Preto považuje tento let za najlepší. Mnohí ľudia chválili pilota za to, že urobil niečo navyše, len aby sa pasažierka cítila bezpečnejšie. 

Viac o téme: PilotLietanieLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu