Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO úplne nevhodné pre slabé povahy: Monštruózny varan na jediný šup zožral svoju obeť

(Zdroj: Instagram/animals_powers)

BRATISLAVA - Na internete je zverejnených veľa videí, ktoré zachytávajú dravce loviace vo voľnej prírode. Ľudí najnovšie šokovali zábery, na ktorých varan komodský zaživa prehltol antilopu. Celý incident sa odohral v priebehu niekoľkých sekúnd. Video, ktoré sa objavilo, na Instagrame získalo množstvo reakcií.

Na Instagrame sa minulý rok objavilo video, ktoré šokovalo celý internet. Zachytáva varana komodského, ktorý napadol antilopu a potom ju naraz zaživa prehltol. Antilopa sa síce snažila vykrútiť z čeľustí plaza, ale všetko úsilie bolo márne. Krutý lov trval len niekoľko sekúnd. 

Video získalo množstvo reakcií. "Príroda práve robí svoju vec," sucho skonštatoval jeden z komentujúcich. "Musí mať v žalúdku nejaké enzýmy spaľujúce kyseliny, aby rozpustil celé telá," myslí si ďalší. Kde došlo k tomuto lovu, je doposiaľ neznáme. 

Varany komodské sú najväčšie a najťažšie jašterice s dlhým chvostom, silným a obratným krkom a pevnými končatinami. Pochádzajú z Indonézie. Zvyčajne vážia asi 70 kilogramov, no najväčší overený exemplár dosahoval dĺžku vyše tri metre a vážil až 166 kg. Samci zvyknú byť väčší a objemnejší ako samice.

Viac o téme: JaštericaVaranAntilopa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu