Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivý objav v záhrade: Batoľa sa hralo, ale keď jeho rodičia zbadali s čím, striaslo ich od strachu

(Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Austrálski odchytávači hadov už počas svojich výjazdov zažili rôzne situácie, keď však zbadali hniezdo na rodinnom dvore, ktoré objavilo dvojročné dieťa, zostali šokovaní. Bolo v ňom iac ako sto vajíčok, ktoré si tam samice hromadili zrejme roky.

Odborníci z organizácie na ochranu životného prostredia Wild Conservation boli 9. marca privolaní do domu v Sydney v Austrálii, ktorého majitelia tvrdili, že mali problém s hadmi. Asi pred mesiacom našli v predzáhradke sedem až desať vyliahnutých hadov a noc pred telefonátom sa našlo ďalšie vyliahnuté mláďa.

 

110+ Eastern brown Snake eggs in family backyard! We had a really interesting job today. The resident called and said...

Posted by Wild Conservation on Thursday, March 9, 2023

Ochranári zareagovali a začali kopať na dvore, kde objavili zhruba 110 vyliahnutých vajec pakobry východnej - najjedovatejšieho hada na svete. Vajíčka pravdepodobne pochádzajú od viacerých hadích samíc, ktoré ich tam nakládli za posledných niekoľko rokov. Samice podľa všetkého tvoria komunitu a záhradu si vybrali za svoje každoročné hniezdisko. 

Pakobry východné sú zodpovedné za viac úmrtí uhryznutím hadom ako ktorýkoľvek iný druh v Austrálii. Had pochádza z východnej a strednej Austrálie a južnej Novej Guiney. 

Viac o téme: HadHniezdoPakobra východná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu