Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO letovej dráhy vrtuľníka ozbrojených síl baví ľudí po celom svete: To ako myslel pilot?

(Zdroj: Twitter/Flightradar24)

MALTA - Na sociálnych sieťach sa objavil kuriózny obrázok letovej dráhy vrtuľníka Ozbrojených síl Malty. Snímka zaznamenaná webovou stránkou pre sledovanie lietadiel flightradar24.com síce teraz zabáva užívateľov, ale hovorca vzdušných síl uviedol, že to bolo vytrhnuté z kontextu.

Minulú nedeľu ráno vytvoril vrtuľník AW139 patriaci Ozbrojeným silám Malty (AFM) nad ostrovom Comino vzor nápadne pripomínajúci mužský pohlavný orgán. Snímka s názvom "Medzitým na Malte", s ktorou sa verejnosť oboznámila prostredníctvom tvítu stránky flightradar24.com, zaznamenala obrovskú sledovanosť. 

Na prepracované slučky letu číslo AS1429, ktoré vytvorili kuriózny efekt, reagovali užívatelia ironickými poznámkami. Jeden z nich dokonca špekuloval nad alternatívou, že mohlo ísť o posledný deň nejakého pilota v práci. Zatiaľ čo letovú dráhu vrtuľníka vníma verejnosť s pobavením, stále zostáva nejasné, aký bol účel letu a či existuje vysvetlenie, prečo pilot takto míňal palivo a lietal v uvedenom čase. Hovorca AFM uviedol, že zverejnený obrázok "nezobrazuje dokončenú dráhu letu a bol vytrhnutý z kontextu". Podľa neho je zobrazenie segmentované, pretože vrtuľník letel nízko a na zábere nie je zachytená úplná dráha. 

Blog webovej stránky flightradar24 uvádza, že dôvod letových trás niekedy nie je jasný a nezvyčajné letové vzorce môžu byť výsledkom prieskumov, letov používaných na kalibráciu systémov a výcviku pilotov. Príkladom je prípad z roku 2014, kedy kapitán leteckej spoločnosti Air Malta vytvoril obraz srdca na oblohe v okolí Sicílie ako súčasť žiadosti o ruku. Vzor, ktorý vznikol nad ostrovom Comino, má však od romantiky ďaleko. 

Viac o téme: PilotPenisLetVrtuľník MaltaLetová dráha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu