Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muž dokázal znížiť svoj vek o päť rokov: Takýto program dodržiava, šialené raňajky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Instagram/bryanjohnson_)

LOS ANGELS - Bryan Johnson v roku 2013 predal svoju spoločnosť za 800 miliónov dolárov a odvtedy investuje milióny do omladnutia. Zatiaľ sa mu údajne podarilo znížiť svoj epigenetický vek 47 rokov na 42,5. Založil prísny program založený na jedle, výživových doplnkoch a cvičení.

Mnoho ľudí túži vyzerať mladšie. Pre podnikateľa Bryana Johnsona sa táto myšlienka stala životným cieľom. Zakladateľ spoločnosti KernelCo a Blueprint investoval milióny do spomalenia starnutia po tom, čo predal svoju firmu PayPal za 800 miliónov dolárov. "Mnoho ľudí verí, že anti-aging je vzdialený desaťročia, ak nie storočia, kedy príde vo forme magickej pilulky," uviedol na Medium

Američan založil program Blueprint, prostredníctvom ktorého sľubuje zmenu biologického veku oproti chronologickému. Každý mesiac podstupuje testovanie sedemdesiatich orgánov svojho tela. "Ak dokážem s mojím prvotriednym tímom lekárov a výskumníkov zvrátiť svoj nameraný biologický vek o 1,01 roka za každý jeden rok, ktorý uplynie, je to dôkaz o tom, že sme dosiahli prvé štádium únikovej rýchlosti starnutia." Program Blueprint vyžaduje užívanie 25 výživových doplnkov denne, konzumáciu vegánskej stravy, cvičebný program ako pre gladiátora, starostlivosť o pleť a telo a spánkový režim. 

Na Twitteri sa ale v súvislosti s ním objavili posmešné komentáre: "Nechcem predčasne zomrieť, ale tiež nechcem žiť večne. Radšej si užijem dobrých priateľov, dobré jedlo a dobré časy. Predstavte si, že by ste sa tohto životného štýlu držali roky, len aby ma potom zrazil autobus alebo som sa pošmykol v sprche," píše sa v jednom z nich. Johnson odpovedal: "Nie je to o tom, či chce človek žiť večne. Ide o to, či chceš žiť zajtra. Jeden deň za druhým. Zajtrajšok má nejakým spôsobom vždy čo ponúknuť." Iný  užívateľ ale reagoval, že radšej bude jesť, čo chce a zomrie o päť rokov skôr. 

Pre predstavu, istý muž, ktorý program skúšal, ho opísal pre Ageist.com. Raňajky vyzerajú takto: polovica zväzku surového špenátu, jedna polievková lyžica olivového oleja, dve polievkové lyžice mletých ľanových semienok, jedna čajová lyžička mletého zázvoru, jedna polievková lyžica jablčného octu,jedna vylisovaná limetka, tri polievkové lyžice varenej čiernej šošovice, 30 g bielkovín z organickej srvátky alebo hrachu na báze bielkovín s prílohou, polovica hlávky dusenej brokolice, štvrtina hlávky duseného karfiolu, jeden dusený strúčik cesnaku a hrsť dusených húb shitake. 

Viac o téme: Životný štýlOmladenieElixír mladostiAnti-agingBryan Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu