Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievčina upadla na desať dní do kómy: Prehovorila o tom, čo počas nej zažila, neuveriteľná SPOVEĎ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Kayley Francesová minulý rok v januári upadla do desaťdňovej kómy. O svojej skúsenosti sa rozhodla prehovoriť na sociálnych sieťach. Opísala, prečo do kómy upadla, čo počas nej zažívala a aké to bolo, keď sa prebudila. Svojím príbehom potvrdila, ale aj vyvrátila viacero mýtov spojených so stavom hlbokého bezvedomia.

Kayley upadla do kómy krátko po tom, ako bola hospitalizovaná. Príčinou bol silný astmatický záchvat, na ktorý jej nezaberali lieky, uvádza Lad Bible"Myslím si, že v tomto bode som bola v bezvedomí. Zlyhali mi pľúca, mala som covid a respiračný syncyciálny vírus, ktorý sa rozvinul do zápalu pľúc," spomína. Po celý čas kómy bol jej mozog presvedčený o tom, že je hore. Jej vnímanie reality však bolo odlišné. 

O svoj zážitok sa Američanka rozhodla podeliť po tom, ako objavila príspevok na sociálnych sieťach venovaný skúsenosti s kómou. V ňom sa spomínalo, že človek počas tohto stavu môže mať sny, vnímať čas a doslova cítiť, že ste niekde uviazli. Kayley tieto pocity potvrdila a vysvetlila: "Bola som v kóme, ale myslela som si, že som nažive, akoby som si žila svoj život. Netušila som, že som bola v kóme." Dodala ale, že skúsenosť sa zrejme líši od človeka k človeku. 

Francesová mala aj halucinácie a bola presvedčená o tom, že sa pripojila k nejakému kultu. Ešte po prebudení si myslela, že lekári a sestry, ktorí ju ošetrujú, sú jeho súčasťou. To napovedá, že vnímanie reality počas kómy môže byť skreslené. 

Najťažšie bolo pre Kayley samotné prebudenie z kómy. Cítila sa vystrašene, chcela ujsť, no nemala žiadnu silu a nedokázala sa postaviť na nohy. Trvalo jej dva týždne, kým sa naučila pomaly chodiť. Nevedela sa ani sama najesť, zamotávala sa do hadičiek, ktoré jej trčali z tela, preto ju museli prvý týždeň kŕmiť sestričky. Celkovo zotavovanie jej trvalo veľmi dlho a bolo to pre ňu podľa vlastných slov jedno veľké trápenie. 

Viac o téme: KómaAstma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu