Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Páni, jete mäso? Chcú vám oficiálne zakázať sex: Prečítajte si dôvody, ktoré k tomu vedú

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

NORFOLK - Organizácia za práva zvierat PETA požaduje, aby bol mužom, ktorí jedia mäso, zakázaný sex. Dôvodom sú zistenia výskumu, podľa ktorých muži produkujú o vyše štyridsať percent viac emisií skleníkových plynov než ženy. Mäso je údajne spojené s toxickou mužnosťou, ktorá spôsobí vyhubenie planéty.

Nezisková organizácia PETA – Organizácia za práva zvierat – tvrdí, že konzumácia klobás a rezňov je príznakom „toxickej mužnosti“, ktorá vedie k rozpadu planéty Zem. Nemecká divízia PETA sa oprela o výskum z vedeckého časopisu PLOS One, ktorý ilustroval, že muži spôsobujú o 41 percent viac emisií skleníkových plynov ako ženy, najmä preto, že muži konzumujú viac mäsa, píše DailyStar.

Vzhľadom na zistenia z PLOS One PETA požaduje „zákaz sexu pre všetkých mužov, ktorí jedia mäso“ a vyzvala ženy, aby „vstúpili do sexuálneho štrajku a zachránili svet“.

„Všetci ich poznáme, otcov z predmestia s fľašami piva a grilovacími kliešťami, ktorí na grile za 611 libier (700 eur) pražia párky za 70 centov. Na cuketu sa pozerajú s podozrením a tolerujú ju len neochotne. Teraz existuje vedecký dôkaz, že toxická maskulinita poškodzuje aj klímu,“ povedal Daniel Cox, vedúci tímu kampane PETA Germany.

Páni, jete mäso? Chcú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

PETA vo vyhlásení vyzvala ľudí, ktorí jedia mäso, aby sa pripojili k ich programu Veganstart. „Všetkým oteckom, ktorí stále grilujú mäso a ktorí chcú budúcnosť pre svoje deti, v ktorej sa bude dať žiť, odporúčame zmeniť životný štýl zapojením sa do nášho bezplatného programu Veganstart,“ uviedli.

K radikálnej výzve sa pripojila aj Sandrine Rousseauová, prominentná francúzska poslankyňa, ktorá povedala, že používanie vonkajšieho grilu predstavuje mužnosť, mužské nutkanie jesť mäso a reprezentuje moc nad ženami. „Ak chcete vyriešiť klimatickú krízu, musíte znížiť spotrebu mäsa, a to sa nestane, pokiaľ bude okolo mäsa vybudovaná maskulinita,“ povedala Rousseau.

OSN vyzvala vlády, aby podporili verejnosť v konzumácii menšieho množstva mäsa po tom, čo uviedla, že chov dobytka vytvára 14 percent všetkých emisií skleníkových plynov.

Viac o téme: ZvieratáMäsoMužiPETAOrganizácia za práva zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu