Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ako často si čistiť vlasy? Odborník radí jednoduchý test: TOTO urobte vždy pred umývaním

Dbajte o správnu hygienu! Zobraziť galériu (2)
Dbajte o správnu hygienu! (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Udržať si zdravé vlasy môže byť niekedy nemožná úloha, no ako často si ich naozaj musíte umývať, aby vyzerali čo najlepšie? Podľa odborníkov v závislosti od typu vlasov môže ich časté umývanie v skutočnosti narobiť viac škody ako úžitku. Pred umytím radšej vyskúšajte tento jednoduchý test.

Starostlivosť o vlasy je rovnako dôležitá ako starostlivosť o inú časť tela. Nie každý však vie, ako sa správne starať o svoju korunu krásy. Dôvodom je aj to, že každý má iný typ vlasov a čo pomáha jednému, nemusí druhému, píše The Mirror.

Saul Meskin, odborník na údržbu vlasov z Foxy Locks vysvetlil, že vlasy sú spojené s pokožkou hlavy folikulom a tento folikul je spojený so žľazami, ktoré produkujú vitamíny a vlhkosť. Tá sa následne dostáva do vlasov.

Ako často si čistiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Ak si budete vlasy umývať príliš často, vymyjete z nich všetky prírodné oleje, ktoré produkujú žľazy, čo znamená, že už nebudú vaše vlasy vyživovať, takže budú bez života a suché,“ upozornil odborník. Prezradil, že je dobré vlasy pre umytím otestovať – ak si prejdete rukami po vlasoch a budete mať pocit, že sú mäkké a nadýchané, umývať ich nemusíte.

Meskin tvrdí, že pokiaľ v procese starostlivosti o vlasy urobíte tieto zmeny, za chvíľu budú vyzerať jemnejšie a sviežejšie. Nie je to však nič, čo sa stane zo dňa na deň. A pokiaľ neznesiete pocit mastných vlasov, experti majú radu aj pre vás.

„Ak si medzi umývaním vlasov dávate pozor na svoje vlasy, existujú skvelé suché šampóny, ktoré absorbujú prebytočný maz z pokožky hlavy a dodajú vašim vlasom objem, ak vyzerajú unavene a mastne,“ dodala vlasová expertka Simone Thomasová zo Simone Thomas Wellness. 

Viac o téme: Umývanie vlasovVlasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu