Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO z Google Maps poriadne zmiatla ľudí: Dvojica venčí psa, ale pozrite na neho!

(Zdroj: Google Maps)

SAN JOSE - Platforma Google Maps, ktorú mnohí s obľubou využívajú na vyhľadávanie trasy alebo zaujímavých miest na našej planéte, v súčasnosti zabáva svojich užívateľov zábermi zo San Jose v Kalifornii. Ako sa ukázalo, mätúci obrázok je výsledkom zlyhania funkcie Street View.

Od Google Maps jej používatelia očakávajú najmä presnosť údajov s minimálnymi odchýlkami, ktoré im pomáhajú orientovať sa v neznámom prostredí alebo im poskytujú pohľad na nové miesta Zeme. Lenže zábery zo San Jose pôsobia všelijako, len nie dôveryhodne. Zachytávajú totiž šesťnohého psa kráčajúceho po ulici hneď za svojimi majiteľmi. "Našiel som psa so šiestimi nohami a je to veľmi zábavné," napísal užívateľ. "Je to skutočné?" pýta sa iný. 

Vysvetlenie celej záhady je celkom jednoduché; k podobným odchýlkam dochádza pri zlyhaní  funkcie Street View. Na záberoch z iného uhla zachytených len o niekoľko sekúnd neskôr je spomínaný pes úplne v poriadku. Snímka sa objavila na internete krátko po tom, ako Google Maps spolarizovali iného psa z Kagoshimy v Japonsku. Na fotke vidno, ako uháňa po ceste, prenasleduje auto a zrazu zmizne z dohľadu. 

Služba Google Maps bola spustená vo februári 2005 ako "nové riešenie, ktoré ľuďom pomôže dostať sa z bodu A do bodu B". Aktuálne ju každý mesiac používa viac ako miliarda ľudí na celom svete.  Najnovšie informuje o funkcii Live View, ktorá pomáha používateľom lepšie sa orientovať a na mapách im jasne ukazuje šípky a smery. 

Viac o téme: PesKaliforniaGoogle Street ViewGoogle Maps
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu