Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Varovanie pre deti a domáce zvieratá: V tomto jazere sa nekúpte, vraj v ňom žije nebezpečný predátor

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAKE DISTRICT - Obyvateľov Cumbrie na severozápade Anglicka upútalo nové upozornenie, ktoré je umiestnené na brehu jazera Ullswater. Apeluje na návštevníkov, aby nepúšťali k vodnej ploche deti ani zvieratá. Výstražná tabuľa sa objavila iba krátko po tom, ako sa v jazere odohrali viaceré záhadné incidenty.

Varovanie, ktoré upozorňuje návštevníkov okolia jazera Ullswater, aby si dávali pozor na deti a domáce zvieratá a nevpúšťali ich do vody, je zdrojom viacerých dohadov a nejasností. Objavilo sa totiž iba krátko po tom, ako z hladiny začali záhadne miznúť divé husi. Podľa miestneho obyvateľa Wayna Owensa (61) to mohol urobiť iba nejaký predátor. 

Jazero Ullswater
Zobraziť galériu (3)
Jazero Ullswater  (Zdroj: Getty Images)

Celá situácia vraj na neho pôsobí mimoriadne traumatizujúco. "Chcem, aby ľudia zostali mimo vody so svojimi deťmi a malými psami a bol by som rád, keby Správa národného parku Lake District umiestnila aj tabule s varovaním, že sa niečo nachádza vo vode," uviedol pre LancsLive a doplnil, že videl, ako voľačo stiahlo pod hladinu veľkú hus a odvlieklo ju to preč. "Viac sme ju už nevideli. Bola veľká, mohla mať štyri alebo päť kilogramov. Mávala krídlami, ale nedokázala uletieť." 

Varovanie pre deti a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Na druhý deň vraj videl, ako sa stalo to isté s ďalšími dvoma husami. Wayne sa obáva, že niekto vypustil do jazera krokodíla. Šťuka by totiž musela mať podľa jeho slov viac ako 20 kg, aby dokázala niečo také urobiť. "Niektorí si síce myslia, že som blázon, ale nie je nič, čo by som z toho mal. Nevymýšľam si," dodal Owens. Správa národného parku Lake District vraj o údajných incidentoch na Ullswater vie. "Náš tím Lake Ranger cez víkend hliadkoval v oblasti, ale nezaznamenal nič neobvyklé. Agentúra životného prostredia je tiež o všetkom informovaná," uvádza sa v oficiálnom stanovisku. 

Viac o téme: JazeroZáhadaPredátorLake District
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu