Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Škandál na summite NATO: Úradníci pozreli na jedálniček a... ako sa tam dostalo TOTO?!

Summit NATO
Summit NATO (Zdroj: SITA/Juanjo Martin/Pool photo via AP)

MADRID - Zatiaľ čo úradníci a novinári čakali na príchod amerického prezidenta Joea Bidena a ďalších svetových predstaviteľov na summit Severoatlantickej aliancie na predmestí Madridu, s údivom zistili, že na poprednom mieste jedálneho lístka miestnej reštaurácie je "ruský šalát". Zmes hrášku, zemiakov, mrkvy a majonézy je bežnou súčasťou menu španielskych reštaurácií.

Pred začatím rokovaní, kedy sa čakalo, že Rusko bude v novej strategickej koncepcii NATO označené pre inváziu na Ukrajinu za bezpečnostnú hrozbu, vyvolala prítomnosť tohto pokrmu na jedálnom lístku rozpaky, napísala agentúra Reuters.

"Ruský šalát na summite NATO? Som trochu prekvapený takým výberom jedla," komentoval ponuku novinár Iňaki López pre španielsku stanicu La Sexta. Zdalo sa však, že atraktívny obsah prebil názov pokrmu, ktorý sa údajne vypredal v priebehu niekoľkých hodín, píše Reuters.

Menu podávané v utorok večer ministrom obrany a šéfom diplomacií na bankete v centre Madridu bolo poňaté diplomatickejšie. Španielsky šéfkuchár José Andrés servíroval klasické tapas, ku ktorému pridal "paradajkové knedličky" a pokrm prekrstil na "ukrajinský šalát", zrejme s odkazom na ukrajinské vareniky (ukrajinské národné jedlo). Andrés podobne jedlo pozmenil vo svojich reštauráciách naprieč celým Španielskom.

Viac o téme: SummitNATORuský šalát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu