Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Svet spoznal najškaredšieho psa pre rok 2022: Vyhral kríženec s príznačným menom

Porotkyne reagujú na víťazstvo Mr. Happy Face Zobraziť galériu (3)
Porotkyne reagujú na víťazstvo Mr. Happy Face (Zdroj: profimedia.sk)

LOS ANGELES - Vedeli ste, že existuje súťaž aj o titul najškaredšieho psa na svete? Čítate dobre, aj medzi na prvý pohľad odpudzujúcimi psami sa pravidelne hľadá nový šampión. Táto súťaž sa každoročne koná v Los Angeles a pre rok 2022 ju vyhral kríženec s úžasným menom.

Majiteľka sedemnásťročného kríženca "Pán Šťastná Tvár (Mr. Happy Face), bola celá bez seba, keď sa jej štvornohý miláčik stal šampiónom v súťaži najškaredší pes na svete. Informoval o tom portál sonoma-marinfair. Jeneda Benallyová z Arizony, si tohto "veterána" adoptovala z útulku iba pred rokom. Ako tvrdí, do rodiny priniesol šťastie, aj keď mu veterinár spočiatku predpovedal len pár týždňov života. 

VIDEO Svet spoznal najškaredšieho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Bol to veľmi starý pes a navyše so zdravotnými problémami. V útulku ma upozornili, že možno vzišiel z incestného kríženia, pretože je strašne škaredý," povedala Jeneda. Ako pokračovala, pracovníci útulku nepreháňali. Pes vyzeral naozaj veľmi starý a nebol zrovna najkrajší. "Chcela som mu dať druhú šancu na pekný život. Ten pes potreboval len lásku," opísala prvé stretnutie so svojím budúcim miláčikom. 

VIDEO Svet spoznal najškaredšieho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jeneda Benallyová svojho maznáčika prihlásila do súťaže neplánovane. Prihlášku vyplnila počas služobnej cesty v Kalifornii. Mr. Happy Face nakoniec porazil sedem konkurentov a odniesol si odmenu vo výške v prepočte 1410 eur. 

Hodnotenie

Súťaž škaredých psov má dlhú tradíciu a porotcovia vedia oceniť všetko, čo obyčajne ľuďom pripadá odpudzujúco, či už ide o chýbajúcu srsť, krivé zuby, škúliace oči alebo rôzne anatomické deformácie. Tento rok sa súťaž konala po dvojročnej odmlke spôsobenej pandémiou koronavírusu. 

Viac o téme: PesNajškaredší pesSúťaž Mr. Happy Face
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu