Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Vysvetlenie dievčiny, prečo majú grécke sochy malé penisy, je hitom: Toto by ste nečakali!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TikTok/rubysaysstuff)

LONDÝN - Vysvetlenie TikTokerky, prečo majú staroveké grécke sochy malé penisy, sa stalo hitom internetu. Mladá žena uviedla, že kým dnešná spoločnosť je nastavená skôr na rovnicu "väčšie rovná sa lepšie", v starovekej gréckej spoločnosti to bolo presne opačne. Veľký penis u mužov údajne symbolizoval nelichotivé vlastnosti.

Ruby Reignová z Británie sa nedávno zamyslela nad tým, prečo majú sochy starovekých Grékov malé penisy. Rozhodla sa celú záležitosť dôkladne preskúmať a o svoje zistenia sa podelila na TikToku. "Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo má toľko starých gréckych sôch obrovské svalnaté telo, a pritom malý penis?" spýtala sa vo videu. 

Zatiaľ čo v súčasnosti sa zdá, že celospoločenský postoj k takmer čomukoľvek je "čím väčšie, tým lepšie", Reignovej výskum ukázal, že to tak nebolo vždy. "Čo som si neuvedomovala, bolo, že Gréci často zobrazovali svojich nepriateľov, Egypťanov, satirické postavy a dokonca aj šašov v komédiách, s veľkými údmi, takže vtedy to bolo vnímané skôr negatívne," vysvetlila. 

@rubysaysstuff I sound like some kind of wannabe professor but I found this kinda interesting #foryou #historytok #ancientgreece #fyp #history #randomfacts ♬ original sound - Ruby.Reign

Žena ďalej zistila, že v starovekom Grécku bol malý penis dobrým znakom, veľký zas predstavoval niečo zlé. "Ukázalo sa, že v starovekom Grécku bol menší penis považovaný za znak cnosti, zdvorilosti, sebaovládania či disciplíny." Väčší penis bol, naopak, spojený so žiadostivosťou, obžerstvom a barbarstvom. Spolu získali Rubyine videá už zhruba štyri milióny zhliadnutí, ľudí teda očividne zaujali. "Určite sa musíme vrátiť k našim koreňom," uviedol jeden užívateľ. "Naozaj som sa narodil v nesprávnej generácii," napísal ďalší. 

VIDEO Vysvetlenie dievčiny, prečo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Reignová dospela k záveru, že celospoločenské meniace sa vnímanie veľkosti dokazuje, že neexistuje nič také ako objektívna krása. "Myslím si, že je zaujímavé porovnať vtedajšiu perspektívu, že menšie je lepšie, s dnešným názorom, že väčšie je lepšie. To len dokazuje, že naše štandardy krásy, naše ideály, sú len sociálnym konštruktom," dodala. 

Viac o téme: SochaPenisGréci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu