Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Rodina u seba ubytovala utečenku z Ukrajiny (22): Zviedla otca, ten s ňou po 10 dňoch utiekol

Sofia Karkadymová Zobraziť galériu (4)
Sofia Karkadymová (Zdroj: profimedia.sk)

BRADFORD - Otec rodiny opustil svoju dlhoročnú partnerku po tom, ako sa zamiloval do ukrajinskej utečenkyne, ktorej rodina poskytla bývanie. Podľa vlastných slov si dobre rozumeli od prvého momentu. Keď ale mužova partnerka požiadala Ukrajinku, aby odišla z tomu, nečakala, že s ňou pôjde aj jej partner.

Dvadsaťdeväťročný Brit Tony Garnett sa zapojil do vládneho programu pre utečencov, ale začal byť netrpezlivý, pretože proces trval príliš dlho. Pridal sa preto do viacerých skupín na Facebooku, kde Ukrajinci hľadali nový domov. Tam ho našla 22-ročná Sofia Karkadymová, ktorá po ruskej invázii utekala z domu vo Ľvove. Po vyriešení logistiky dorazila do Spojeného kráľovstva 4. mája a začala bývať s Garnettom, jeho partnerkou Lornou, s ktorou tvoril pár desať rokov, a ich trojročnou a šesťročnou dcérou v Bradforde v grófstve West Yorkshire. 

Tony a Lorna
Zobraziť galériu (4)
Tony a Lorna  (Zdroj: profimedia.sk)

Garnett uviedol, že si s mladou Ukrajinkou hneď porozumel, čiastočne preto, že vie po slovensky, čo je ukrajinskému jazyku veľmi blízke. Dvojica sa tak rozprávala v jazyku, ktorému Lorna nerozumela. Často ostávali sami dvaja pri televízii, keď Lorna išla spať a pravidelne spolu chodili do telocvične. V dome postupne začala byť napätá atmosféra.

FOTO Rodina u seba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lorna napokon požiadala Sofiu, aby odišla. No stalo sa to, čo by nečakala ani v tom najhoršom sne. Priateľ jej totiž povedal: "Ak pôjde ona, pôjdem aj ja." A tak sa aj stalo, a to len po desiatich dňoch, čo blondínku prichýlili u seba. Nový milenecký párik sa presťahoval ku Tonyho rodičom. Teraz hľadajú nehnuteľnosť, v ktorej by mohli spolu bývať a Karkadymová zároveň požiadala o trvalé vízum. 

FOTO Rodina u seba
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Je mi veľmi ľúto, čím si Lorna prechádza, nebola to jej chyba a neurobila nič zlé," povedal Garnett. "Hneď, ako som ho uvidela, zapáčil sa mi. Bolo to veľmi rýchle, ale toto je náš milostný príbeh. Viem, že ľudia si o mne budú myslieť zlé veci, ale stáva sa to. Videla som, aký bol Tony nešťastný," doplnila jeho nová partnerka. 

Viac o téme: UkrajinkaVojna na UkrajineSofia KarkadymTony Garnett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu