Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Žena (37) bola na návšteve u mamy: Keď videla, čo pristálo v jej záhrade, myslela, že blúzni

Ružový holub na streche domu v Nelsone, Lancashire, Veľká Británia. Zobraziť galériu (3)
Ružový holub na streche domu v Nelsone, Lancashire, Veľká Británia. (Zdroj: profimedia.sk)

LANCASHIRE - Kelly Lunneyová (37) bola práve na návšteve u svojej mamy v britskom Nelsone, keď sa pozrela z okna do záhrady a zbadala niečo nezvyčajné. Podobalo sa to na holuba, ale takto predsa holuby nevyzerajú. Myslela si, že má halucinácie.

Lunneyová zostala v šoku, keď v záhrade maminho domu uvidela na vlastné oči žiarivo ružového holuba. Poľahky sa zniesol z oblohy a pristál najprv na streche susedného domu medzi ostatnými holubmi a odtiaľ priletel až k nim do záhrady. Viacerí užívatelia si myslia, že holuba niekto zafarbil. Kelly však verí tomu, že išlo o skutočného ružového holuba Nesoenas Mayeri, ktorý pochádza z východafrického ostrovného štátu Maurícius. 

FOTO Žena (37) bola
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na celom svete žije už len zhruba päťsto týchto jedincov. Tradične majú broskyňovo sfarbenú hruď a chrbát, hrdzavý chvost a tmavoružový zobák. Keď Lunneyovej mama povedala, že neblúzni a aj ona vidí ružového holuba, Kelly vytiahla telefón a začala si ho fotiť. "Najprv som si myslela, že mi šibe, ale keď mama videla to isté, upokojilo ma to. Je neuveriteľné vidieť v týchto končinách ružového holuba. Budem o tom hovoriť ešte aj svojim vnúčatám." Odvtedy sa tento podivný holub vracia po večeroch do ich záhrady. 

Nešlo o prvý prípad 

Hoci výskyt ružových holubov je v Spojenom kráľovstve len veľmi zriedkavý, tieto vtáky už boli spozorované v roku 2012 v Londýne a v roku 2015 v Bristole. Niektoré operence majú iba ružový nádych na koncoch krídel, zatiaľ čo iné, ako napríklad ten, ktorého si všimla Kelly, sú sfarbené oveľa pestrejšie. 

FOTO Žena (37) bola
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Objavila sa aj teória o tom, že vtáky skonzumovali nejaké chemické látky alebo sa mohli vo voľnej prírode zraziť s fluoreskujúcou kvapalinou. Veľa komentujúcich sa však domnieva, že práve ľudia sú zodpovední za netradičné sfarbenie holubov a potom ich len tak vypúšťajú. V roku 2015 sa chovateľ holubov Sher Singh (39) z Bristolu priznal, že natieral niekoľko vtákov farbou na látky, aby ich zamaskoval pred dravými sokolmi.
 

Viac o téme: Holub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu