Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Psychológ radí: Ak váš partner robí toto, buďte v strehu! Zrejme vás podvádza

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Takmer nič nezraní človeka vo vzťahu tak, ako zistenie, že bol podvedený. Podvádzanie dokáže do značnej miery narušiť vašu sebadôveru, kedy ešte veľmi dlho nebudete môcť nikomu veriť.

Väčšina scenárov je ako cez kopirák. Jeden z partnerov podvádza toho druhého tak, aby to jeho polovička nikdy nezistila. Obaja potom žijú v harmonickom vzťahu, ktorý je však len fiktívny. Psychológ Daniel Acon z austrálskeho Sydney poukázal na jednu vec, pri ktorej by mali byť ľudia v strehu, pokiaľ si myslia, že ich partner/ka podvádza, uvádza news.com.au. 

VIDEO Blondínka zistila, že jej priateľ chodí na striptíz: Takto to odhalila, stačilo spraviť jediný krok

Ak sa váš partner/ka začne správať divne, bude sa vám vyhýbať a nebude s ním reč, môžete sa už pomaly pripravovať na niečo zlé. "Keď niekoho máte a tá osoba vás začne obviňovať z podvádzania alebo začne neuveriteľne žiarliť, keď sa s niekým len tak rozprávate, zvyčajne to znamená, že vás podvádza," hovorí Acon. Samozrejme to nemusí platiť pri každom vzťahu. Sú aj takí, ktorí žiarlia aj bez toho, aby podvádzali. V takom prípade si však svojou polovičkou nie sú až takí istí. 

V prípade, ktorý opisuje psychológ Daniel Acon to vysvetľuje tak, že osoba ktorá podvádza, sa potom obáva, že ju partner/ka takisto podvádza. "Takýto stav mysle skutočne existuje a v psychológii sa tomu hovorí projekcia. Ľudia majú tendenciu premietať si v mysli to, akoby konali v jednotlivých situáciách, avšak cez inú osobu." 

Mnoho ľudí však s takouto teóriou nesúhlasí. Podľa niektorých môže ísť napríklad o veľmi citlivú hranicu medzi tým, či niekomu dôverovať alebo nie. Ďalší sa napríklad vyjadrili tak, že možno aj polovička vie o tom, že ju partner/ka podvádza, no aj tak vo vzťahu ostane, pretože sa bojí pocitu opustenia. Iní to zase akoby vycítili. Nemusia svojho partnera podvádzať, ale tušenie, že tak robí ten druhý/á, mať môžu. 

Viac o téme: VzťahPsychológRadaPodozreniePodvádzanieTrik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu