Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľké pátranie po stratenom turistovi: Neuveriteľné, nedvíhal záchranárom telefón, lebo volalo neznáme číslo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAKE COUNTY - Záchranná služba okresu Lake County v americkom Colorade zverejnila kuriózny prípad turistu, ktorý jej pracovníkom nedvíhal telefón, pretože "nepoznal ich číslo". Záchranári preto upozorňujú všetkých návštevníkov hôr, ktorí sa nestihnú vrátiť z túry v plánovanom čase, aby neignorovali akékoľvek telefonáty, pretože tak môžu ušetriť záchranným zložkám veľa času a práce.

Turista, ktorý bol nezvestný 24 hodín, ignoroval telefonáty záchranárov, pretože nechcel dvíhať, keď mu volalo neznáme číslo. "Ak ste prekročili čas svojho itinerára a niekto vám opakovane telefonuje z neznámeho čísla, tak na tento telefonát určite odpovedajte," upozorňujú členovia Pátracej a záchrannej služby (SAR) Lake County. O nezvestnom sa dozvedeli 18. októbra o 20.00 hod. "Osoba, ktorá nám volala uviedla, že turista sa vydal na Mount Elbert zo South Trailhead o 9:00 ráno a nevrátil sa." Záchranári ho hľadali vo viacerých oblastiach, ale neúspešne. Zlyhali aj viaceré pokusy o kontakt cez mobilný telefón. 

Turista sa napokon v poriadku vrátil domov 19. októbra. Povedal, že sa stratil, keď sa zotmelo. Celú noc vraj strávil hľadaním toho správneho turistického chodníka. K autu sa dostal až na druhý deň ráno. "Ani netušil, že ho hľadáme," doplnili záchranári. 

VIDEO Turisti narazili počas vychádzky na obrovskú hrozbu: Vidíte ju skrývať sa v kríkoch?

Ich príspevok na Facebooku okomentovali stovky ľudí, pričom mnohí z nich turistu vôbec nešetrili. Záchranári pripomenuli, že v podobných situáciách majú ľudia tendenciu konať neuvážene a skratovo. "Čo sa pri spätnom pohľade javí ako správne, nie je zrejmé v momente, keď sa ľudia stratia a spanikária. Väčšina turistov v Colorade rozumie tomu, aká je infraštruktúra SAR, ale nemusí to tak byť na celoštátnej úrovni. Prosím, rešpektujte to aj vo svojich komentároch," poznamenali záchranári na margo kritických komentárov. 

Viac o téme: ZáchranáriTuristaPátranieColorado
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu