Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Študentku šokovala otázka na poslednej strane testu: Takúto ste v škole určite nikdy nedostali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CHARLOTTE - Existujú určité otázky v testoch, ktoré sú také zvláštne, že vyvedú z miery aj tých najchytrejších ľudí. Jednu zaujímavú otázku zo skúšky zverejnila na Twitteri aj táto študentka. Jej príspevok rozdelil ľudí na dva tábory. Niektorých otázka pobúrila, iní by ju na teste uvítali.

Rebekah Rogersová zo Severnej Karolíny uverejnila príspevok s netradičnou otázkou, ktorá sa objavila na skúške. Vysvetlila, že keď sa dostala na poslednú stranu testu, našla nezvyčajnú otázku, v ktorej učiteľ žiadal študenta, aby napísal niečo k téme, ktorú sa učili, no nebola zahrnutá do testu. "Je niečo, čomu ste venovali čas štúdiom a v skúške som sa na to nepýtal. Čo to je a ako to funguje? Vysvetlite podrobne," znela otázka.

Príspevok rozdelil užívateľov na dve skupiny. Niektorí priznali, že by pri takejto otázke doslova spanikárili, iní zas tvrdili, že otázka bola príliš otvorená a mohla niektorých študentov zmiasť. "Ako niekto, koho akademický úspech závisel od dobrej pamäte a predvídateľnej štruktúry testov a nie od štúdia a prípravy, si myslím, že by ma to prinútilo trochu panikáriť," napísal jeden z komentujúcich. "Absolútne som neznášal otázky, ako je táto, pretože predpokladali, že som študoval niečo do hĺbky, keď to, čo som v skutočnosti urobil, bolo čítanie všetkých slidov prednášky, aby som sa uistil, že vedomosti, ktoré som sa naučil počas prednášky, mám čerstvo v pamäti," podotkol ďalší. 

Britskí riaditelia stredných škôl
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Učitelia odhalili najhlúpejšie otázky, aké sa ich kedy spýtali študenti

Iní si však myslia, že táto otázka testuje dôležité zručnosti, ktoré by mohli byť dôležité v živote dospelého človeka. "Vlastnosti, na ktoré sa táto otázka zameriava, sú mimoriadne dôležité a užitočné v reálnom svete a posúdenie týchto vlastností je v skutočnosti dobré," konštatoval iný komentujúci.

Viac o téme: Test ŠtudentUčiteľŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu