Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na študenta (†18) zaútočil v záhrade medveď: Otrasná smrť, miestni zviera zlynčovali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JALPAIGURI - Iba osemnásťročného mladíka napadol a zabil himalájsky čierny medveď. Miestni obyvatelia našli už len jeho zohavené telo. Polícia ani lesníci nedokázali zabrániť davu ľudí v útoku na zviera. Podľa environmentalistu medvede navštevujú ľudské obydlia kvôli potrave.

Tínedžer sa stal obeťou obrovskej šelmy v okrese Jalpaiguri v indickom štáte Západné Bengálsko. Incident sa odohral v čajovej záhrade Meteli, keď študent 11. triedy Dinesh Khalkho prišiel minulú stredu domov zo školy, aby navštívil svojho chorého otca. 

VIDEO Turista narazil na medvediu rodinu: Desivý útok medvedice! Dobehla s otvorenou papuľou a...

Miestni obyvatelia našli jeho zohavené telo v záhrade, krátko nato videli medveďa potulovať sa po okolí. Hromadne na neho v hneve zaútočili, aby pomstili smrť študenta. Do oblasti prišlo niekoľko policajtov a lesníkov, ale nedokázali zabrániť davu v útoku a zabití zvieraťa. ň

Na študenta (†18) zaútočil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Situáciu dostal pod kontrolu až policajný kontingent, ktorý bol vyslaný na miesto. Hoci sú útoky slonov a leopardov v regióne Dooars bežné, útoky medveďov sú veľmi zriedkavé. Miestni ochranári sa domnievajú, že medveď zliezol z neďalekých kopcov. "Po slonoch a leopardoch sa teraz do ľudských obydlí za potravou púšťajú aj medvede. Je to dôsledok masívneho odlesňovania v Bengálsku kvôli rozvojovým projektom," povedal tamojší enviromentalista. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu