Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Dve susedky sa dlhé roky hašterili kvôli jabloni: Jedna musí zaplatiť druhej 250-tisíc!

Predmetom sporu bola košatá jabloň Zobraziť galériu (2)
Predmetom sporu bola košatá jabloň (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - V Británii sa dostal na súd dlhoročný spor dvoch susediek kvôli popadaným jablkám na záhrade. Žena, ktorá prehrala, musí nakoniec zaplatiť 250 000 libier (cca 295 000 eur). Napísal o tom denník The Times.

Susedky z radovej zástavby v grófstve Surrey sa roky nemohli dohodnúť na tom, ako riešiť problém s jabloňou, z ktorej na pozemok jednej z nich padali stovky jabĺk a hnili. Sudca nakoniec konštatoval, že spor vygradoval do šikany a rozhodol o odškodnom. 

KORONAVÍRUS Rodina v karanténe dostala list od nahnevaného suseda: Pozrite, čo mu vadilo

Platiť musí starousadlíčka Antoinette Williamsová (69), ktorá problém s jablkami odmietala riešiť a svoju susedku Barbaru Pilcherovú (67) kvôli tomu začala prenasledovať. Sudca konštatoval, že sa správala ako "školský tyran" a jej správanie bolo "hanebné, úplne abnormálne a znepokojujúce". 

Jabloň prečnieva na susedný pozemok
Zobraziť galériu (2)
Jabloň prečnieva na susedný pozemok  (Zdroj: profimedia.sk)

Obťažovanie trvalo sedem rokov

Za sedem rokov trvajúceho obťažovania musí Williamsová zaplatiť odškodné 12 000 libier (14 183 eur), okrem toho musí uhradiť aj súdne trovy a poplatky za právnikov. Za služby advokátov dala vyše 100 000 libier (118 194 eur), platiť ale musí aj výdavky za právnika protistrany, ktoré činia asi 135 000 libier (159 562 eur). Antoinette sa tiež musela zaviazať, že strom nechá odborne odstrániť.

Viac o téme: JabloňSusedský sporSusedia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu