Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Pred turistami v národnom parku sa objavil medveď rekordman: Takto reagoval sprievodca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TikTok/mrsb111)

KATMAI - Turisti v Národnom parku Katmai na Aljaške majú za sebou blízke stretnutie s najväčším medveďom v tejto oblasti. Pokojne sa prechádzal po jednom z turistických chodníkov pred očami šokovaných návštevníkov parku, ktorých viedol skúsený sprievodca. Ten vysvetlil, že nejde o nič neobvyklé.

Cara Sicilianová zverejnila na sociálnej sieti unikátne video z prehliadky Národného parku Katmai, ktorá sa konala ešte v auguste. Bola jedným z členov skupiny, ktorú viedol sprievodca Patrick Carter. Počas prehliadky sa k ich tesnej blízkosti priblížil najväčší medveď tejto oblasti prezývaný 747. Vznikli tak unikátne zábery zachytávajúce šelmu, ktorá sa prechádza pred očami návštevníkov parku ako po móle, otočí sa a opäť sa stratí v lese.

@mrsb111

Incredible trip to Alaska we happen to encounter a bear walking right in front of us fortunately my seaplane captain kept everyone calm

♬ original sound - MrsB111

Hoci by takéto stretnutie väčšinu ľudí poriadne vystrašilo, podľa Cartera nešlo o nič nezvyčajné. "Nebola to neobvyklá udalosť. Nie je to vážne a takéto video by ste mohli nakrútiť doslova každý deň," uviedol pre Flying Magazine. Sprievodca vraj pokojne prechádzal vedľa medveďa a odporučil návštevníkom, aby pri prechádzke vždy nahlas rozprávali. Medveď tak dostane dosť času na identifikáciu ľudí a vyhne sa im. Keď sa však priblíži extrémne blízko, ako v tomto prípade, treba sa mu prihovárať pokojným hlasom, ktorým zvieraťu naznačíte, že pre neho nie ste hrozbou.

VIDEO Manželov evakuovali kvôli požiaru: Keď zbadali na kamere, kto sa im chce vlúpať do domu, skoro odpadli

Medveď 747, ktorý váži takmer 640 kg, bol korunovaný za najtučnejšieho medveďa roku 2020 v známej súťaži "Týždeň tučných medveďov". Ďalšie kolo súťaže sa začína už o pár dní 29. septembra a potrvá do 5. októbra. A ak chcete vidieť niektorého zo "súťažiacich" v akcii, navštívte stránku explore.org.

Viac o téme: MedveďAljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu