Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najnovšie VIDEO princa Williama dojalo tisícky ľudí: Stačil jeden detail v pozadí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram/dukeandduchessofcambridge)

LONDÝN - Fanúšikovia britskej kráľovskej rodiny si všimli milú poctu princa Williama jeho zosnulému starému otcovi, princovi Philipovi. Okrem toho princ prezradil, kedy vyjde jeho nová kniha zameraná na enviromentálne problémy. Svojho otca a dedka dokonca nazval priekopníkmi ekologického hnutia.

Princ William na svojom oficiálnom účte na Instagrame zverejnil krátke video pri príležitosti nadchádzajúceho vydania knihy "Earthshot: How to Save our Planet". Sadá si v ňom za písací stroj v staromódnom štýle a píše. "V mojom úvode k Earthshot: How to Save our Planet som sa chcel podeliť o prvé rozhovory v roku 2018, ktoré viedli k vytvoreniu ocenenia a k jednoduchej rovnici, ktorá zachytáva moju teóriu za vznikom Earthshot Naliehavosť + optimizmus = akcia," okomentoval William zábery. 

Fanúšikovia kráľovskej rodiny si všimli, že za stolom, pri ktorom sedí, je príborník s krásnou zarámovanou fotografiou princa Philipa sediaceho v koči s mladým usmievavým princom Georgeom po jeho boku. Autorkou snímky je Williamova manželka Kate Middletonová. Fotka pochádza z roku 2015 z Norfolku. "Nikdy nebudem brať ako samozrejmosť špeciálne spomienky, ktoré budú mať moje deti na to, ako ich ich prapradedo príde zobrať do svojho koča a na vlastné oči uvidia jeho nákazlivý zmysel pre dobrodružstvo i šibalský zmysel pre humor," uviedol vojvoda z Cambridgea. 

Najnovšie VIDEO princa Williama
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

V predhovore novej knihy William vzdáva hold princovi Philipovi a svojmu otcovi, princovi Charlesovi, a označuje ich za priekopníkov ekologického hnutia, pričom odhaľuje inšpiráciu na spustenie svojho ambiciózneho environmentálneho projektu Cena Earthshot. Opisuje tiež, ako ho "vlna globálneho pesimizmu" priviedla k myšlienke založiť v nasledujúcom desaťročí fond s hodnotou 50 miliónov libier na nájdenie riešení na záchranu planéty. 

"Zdá sa mi, že existuje skutočné riziko, že ľudia sa prestanú snažiť; že sa budú cítiť tak skleslo, tak ustráchane a tak bezmocne, až bude hroziť, že prestane existovať akákoľvek skutočná nádej na pokrok. Táto skleslosť je spojená aj s mojimi vlastnými skúsenosťami a skúsenosťami, ktoré inšpirovali môjho starého otca a otca stať sa priekopníkmi v environmentálnom hnutí," dodal William. 

Viac o téme: Princ WilliamPrinc PhilipVojvoda z Cambridge
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu