Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Medik naložil antivaxerom: Takto môžete získať imunitu proti infekcii KORONAVÍRUSOM!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TikTok/pharmustafa)

SYDNEY - Študent medicíny na Univerzite v Sydney poskytuje prostredníctvom TikTok videí rady týkajúce sa ochrany zdravia. V jednom zo svojich príspevkov zverejnil spôsob, ako by mohla byť získaná potrebná kolektívna imunita voči koronavírusovej infekcii. Označil ho za kompromis zmierujúci odporcov a zástancov očkovania.

Dvadsaťštyriročný Mustafa Dhahir sa rozhodol nakrúcať svoje videá počas prvého lockdownu, aby svojim fanúšikom poskytol informácie týkajúce sa ochrany zdravia. Časom sa z jeho príspevkov vytvorila platforma o jeho farmaceutickej práci. Nedávno zverejnil satirické video, ktorým reagoval na  odporcov očkovania a na názor, že mladší a zdravší ľudia by sa mali radšej prirodzene nakaziť, aby získali imunitu prirodzene. 

@pharmustafa Let me know your thoughts guys! #fyp #satire #covid #vaccine #antivaxx ♬ Send Me on My Way - Vibe Street

Mustafa uviedol, že má riešenie, ktoré pomôže zmierniť situáciu medzi oboma tábormi. Navrhuje kompromis, v ktorom apeluje na získanie kolektívnej imunity, i keď trochu netradičným spôsobom. Odporúča totiž, "aby tí, ktorým nevadí očkovanie, boli zaočkovaní a získali tak imunitu proti koronavírusovej infekcii a ostatní, ktorí sa nechcú dať očkovať, si ju môžu vybudovať tak, že sa nakazia prirodzeným spôsobom". Podľa jeho slov ide o akúsi cestu, pri ktorej sa všetci stretnú niekde uprostred a odporcovia očkovania sa môžu vystaviť oslabenej verzii vírusu. Medik vysvetlil, že by to pomohlo ľuďom prirodzene získať imunitu bez rizika, že budú vystavení úplnému vírusu. 

VIDEO Medik naložil antivaxerom:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Bizarný príspevok zaplavilo množstvo komentárov. Niektorí užívatelia ho úplne nepochopili, iní ho označili za úžasný. Jeho autor je vraj nadšený zo šírenia povedomia o vakcinácii a kolektívnej imunite a to najmä po tom, ako sa na internete objavilo množstvo dezinformácií.

Viac o téme: OčkovanieKoronavírusCOVID-19Antivaxer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu