Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Majiteľ čistiarne TOTO ešte nikdy nezažil: Neveril vlastným očiam, keď videl, čo sa perie v práčke

(Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Vo francúzskom departemente Moselle vzal niekto slovné spojenie o praní špinavých peňazí doslova - v miestnej čistiarni totiž plávalo 5800 eur v sto a dvesto eurových bankovkách. Klient, v ktorého bielizni sa peniaze našli, sa k nim nehlásil. Majiteľ čistiarne ich odovzdal na polícii, píše Le Parisien.

"Za 21 rokov v odbore som nič také nezažil. Našli sme platobné karty, mince, ale toľko bankoviek, to ešte nikdy," uviedol Gilles Brach, majiteľ čistiarne v obci Yutz. Zamestnanca čistiarne najprv k práčke pritiahol neobvyklý zvuk. V bubne objavili okrem oblečenia aj tri kuchynské nože v puzdre. Francúzi bežne používajú verejné práčovne a klienti sami vkladajú svoje oblečenie do práčok. V tomto prípade starší zákazník nechal bielizeň vyprať a platil na základe jeho hmotnosti. 

Ospravedlnil sa iba za zabudnuté nože

Zamestnankyňa práčovne nájdené puzdro vyhodila, majiteľ chcel ale obsah skontrolovať a našiel aj peniaze. Keď si zákazník prišiel na druhý deň bielizeň vyzdvihnúť, podľa Bracha vyzeral zmätene. Za zabudnuté nože sa ospravedlnil, ale o peniazoch nič nevedel.

Viac o téme: PeniazeČistiareňFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu