Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Biskup (52) sa vzdal celibátu! Pikantný dôvod, má pomer s rozvedenou Silviou (38)

Xavier Novell Zobraziť galériu (2)
Xavier Novell (Zdroj: Youtube/ROME REPORTS en Español)

BARCELONA - Päťdesiatdvaročný Xavier Novell sa stal v roku 2010 najmladším španielskym biskupom. Len nedávno sa však vzdal sľubu celibátu. Za týmto rozhodnutím má stáť jeho vzťah so spisovateľkou Silviou Caballolovou, ktorá sa doteraz prezentovala najmä ako autorka satanistických erotických fikcií. Jeho bývalí kolegovia vyjadrili podozrenie, že je ovplyvnený démonmi.

Minulý mesiac podal výpoveď z "osobných dôvodov" biskup Xavier Novell. Neskôr sa prevalilo, že dôvodom tohto kroku je vzťah s rozvedenou spisovateľkou Silviou Caballolovou, píše BBC. Paradoxné je, že partnerka bývalého exorcistu je autorkou kníh o satanizme, okultizme a sadizme "Trilogía amnesia", "El infierno en la lujuria de Gabriel" či "The Hell of Gabriel's Lust", v ktorých opisuje surový boj medzi dobrom a zlom, Bohom a satanom a anjelmi a démonmi.

Zdesení bývalí kolegovia biskupa dokonca naznačujú, že ho ovládli démoni. Jeden z nich pre španielske médiá povedal, že situácia "nie je problémom celibátu, ale skôr zamorenia". Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že Novella oslovil samotný pápež František a vyzval ho, aby sám na sebe vykonal rituál exorcizmu a oslobodil svojho utrápeného ducha, čo on ale odmietol. 

Pápež František
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

Xavier sa stretol so svojou vyvolenou počas štúdia démonickej viery. Istým problémom čelil už v minulosti kvôli svojim prepojeniam na takzvanú terapiu homosexuálnej konverzie. Obvinený bol zo sobášu medzi ženou a mladíkom, ktorí sa zúčastnili terapie bez súhlasu úradov a rodičov nevesty. Bývalý biskup bol aj otvoreným zástancom nezávislosti Katalánska. Podporu jeho demisii vyjadrili dvaja bývalí predstavitelia povstaleckej katalánskej vlády Joseph Rull a Jordim Turull. "Biskup Novell stál vždy po boku politických väzňov slovami a predovšetkým skutkami a je jednou z mála výnimiek katalánskej cirkvi," okomentoval Xavierov odchod z cirkvi Rull.

Viac o téme: BiskupSatanizmusCelibátXavier Novell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu