Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Elon Musk odhalil najväčšiu hrozbu pre budúcnosť civilizácie: Toto považuje za extrémne riziko

Elon Musk
Elon Musk (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh, file)

BOCA CHICA - Miliardár Elon Musk sa podelil o svoje obavy z toho, čo považuje za potenciálne najväčšie riziko pre budúcnosť civilizácie“. Podľa jeho slov by sme sa nemali obávať preľudnenia, pretože čoskoro dôjde k presnému opaku. Jeho riešenie tohto problému je skutočne inovatívne - odporúča kolonizovať Mars.

Desivá PREDPOVEĎ expertov o konci civilizácie: Kolaps má nastať už v roku 2040

Riaditeľ spoločnosti Tesla sa na Twitteri podelil so svojimi myšlienkami o budúcnosti ľudstva a planéty. Reagoval tak na článok od Wall Street Journal. Ten sleduje, ako americký populačný rast, ktorý je už teraz slabý, klesá bližšie k nule v dôsledku pandémie COVID-19. "Kolaps populácie je potenciálne najväčším rizikom pre budúcu civilizáciu," napísal Musk. "A to je len pre Zem! Mars má nulovú ľudskú populáciu. Potrebujeme veľa ľudí, aby sa z nás stala multiplanetárna civilizácia," uviedol v ďalšom príspevku.

Na Muskov príspevok reagovali ďalší užívatelia Twitteru, pričom mnohí mu prejavili podporu. "Elon Musk je najmúdrejší človek, akého poznám," poznamenal jeden z komentujúcich. "Ďakujem, že ste sa o tom rozhovorili. Mnoho ľudí si myslí, že preľudnenie je problém, ale v skutočnosti je to naopak. Ste jedným z prvých na vrchole, ktorým legitímne záleží na budúcnosti ľudstva, na tejto planéte i mimo nej. PS: Blahoželám k dnešným úžasným ziskom Tesly," komentoval ďalší. 

Nie je to prvýkrát, čo Musk, ktorý je otcom siedmich detí, hovoril o kolapse populácie. Začiatkom tohto mesiaca reagoval na tweet, v ktorom sa písalo: "Kolaps populácie by nás mohol zasiahnuť, ale oceňujeme, že vy, dobrý pane, stále vyvíjate hmatateľné úsilie, aby ste tomu zabránili." Príspevok sprevádzala fotografia miliardára s jeho synom.

Viac o téme: KolapsĽudstvoCivilizáciaElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu